Timpul.md

Ultima oră 3 Februarie 2014 | 17:26

(ANCHETĂ CNA) Șeful "Antifraudei" din cadrul FISC este chiar FINUL ȘEFULUI INSPECTORATULUI FISCAL, Ion Prisăcaru

Vasile Popușoi, șef adjunct al Direcției Antifraudă fiscală, este principalul vizat de descinderea făcută de Centrul Național Anticorupție, la sediul central al Inspectoratului fiscal.

Ofițerii CNA au percheziționat atât biroul, cât și locuința lui Popoșoi. Aceeași procedură a fost aplicată și altor două persoane, și ele reținute în legătură cu același caz, anunță deschide.md.

Trei persoane, printre care şi un funcţionar al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, au fost reţinute de către Centrul Naţional Anticorupţie pentru spălare de bani, corupere pasivă şi trafic de influenţă, transmite IPN.

Dosarul penal este deschis pe faptul unei scheme de corupere a unor funcţionari de la inspectorat, prin persoane terţe, pentru protejarea activităţii agenţilor economici delincvenţi.

Conform informațiilor oferite de către cititori, Vasile Popușoi este finul lui Ion Prisăcaru, Șeful Fiscului din Republica Moldova care este și membru PLDM.

Scandalul Vicol e "politic"

În cadrul unui interviu oferit în luna mai 2013, Ion Prisăcaru l-a lăudat pe predecesorul lui, Nicolae Vicol și a calificat dosarul de corupție în care acesta este cercetat ca fiind unul politic. Noul șef al Fiscului spune că nu are relații personale cu liderul PLDM, așa că știe cum va proceda dacă Vlad Filat va încerca să-i dea indicații, cum făcea cu Nicolae Vicol.

Sursa: Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus