Timpul.md

Actualitate 25 Octombrie 2018 | 12:46

(DOC) „Maidanezi de LUX”. Primăria Bălți ar cheltui circa 4 000 de lei pentru PRINDEREA și TRANSPORTAREA unui patruped

Primăria municipiului Bălți, condusă de Nicolae Grigorișin, ar cheltui sume colosale pentru prinderea, transportarea și sterilizarea câinilor maidanezi. Potrivit unei investigații, pentru fiecare maidanez prins și transportat pentru a fi sterilizat municipalitatea cheltuiește în jur de patru mii de lei.

Potrivit sursei citate, doar în luna februarie 2018 au fost cheltuite 27 284 de lei pentru transportarea a 24 de câini găsiți morți pe străzile orașului. „Iese că pentru transportarea fiecărui câine s-au cheltuit peste 1 000 de lei. Cu alte cuvinte, mai ieftin ar fi costat ca aceștia să fie transportați cu taxiul. Vedem că este pusă în aplicare o schemă ideală de a spăla banii”, scriu cei de la gzt.md.

Autorul investigației a examinat cât au cheltuit serviciile comunale de la Bălți în luna iunie 2018 pentru prinderea a doi câini: „În luna iunie au fost prinși doi câini, iar acești doi maidanezi au costat bugetul municipal 7 574 de lei. E vorba de 3 787 de lei doar pentru transportarea patrupezilor”.

Sterilizarea patrupezilor e un capitol aparte, iar pentru efectuarea acestei proceduri sunt alocați bani suplimentari din bugetul municipal. „Pentru sterilizare a 180 de câini s-au cheltuit 550 000 de lei în anul 2017. Astfel, pentru fiecare câine s-au alocat peste 3 000 de lei”, mai arată sursa citată.

Continuarea AICI 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus