Timpul.md

Actualitate 11 Februarie 2016 | 14:21

(DOC) Mătăsaru rămâne în libertate după protestul din fața CNA

Activistul Anatol Mătăsaru ar putea fi arestat astăzi, 11 februarie, pentru protestul cu vasul de closet din fața Centrului Național Anticorupție.

(UPDATE 14.21) Curtea de Apel a respins cererea procurorului de a-l aresta pentru 30 de zile pe activistul Anatol Mătăsaru.

(Știre inițială) Potrivit avocaților apărării, o decizie urmează să fie luată joi, 11 februarie, la ora 13.00, de către Curtea de Apel Chișinău. Asta, după ce procurorii au contestat decizia judecătorului Ghenadie Pavliuc prin care le-a fost respins demersul ca nefondat. Procuratura cere 30 de zile de arest pentru activist.

Amintim că Anatol Mătăsaru a fost reținut la sfârșitul lunii ianuarie, fiind învinuit de huliganism, după ce a adus în fața Centrului Național Anticorupție un vas de closet. Gestul a fost unul de protest față de ineficiența instituției, care, spune el, nu a reacționat, deși i-a semnalat un caz de corupție și a adus și probe video din momentul în care un funcționar ia mită. După trei zile de detenție, activistul a fost eliberat deoarece judecătorul Pavliuc a respins recursul procurorilor ca nefondat.sursa: politik.md/timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus