Timpul.md

Actualitate 1 Decembrie 2013 | 14:56

(FOTO) La București a avut loc CEA MAI MARE paradă militară din ULTIMII 15 ani

A fost cea mai mare paradă militară din ultimii 15 ani de Ziua Naţională a României în Capitală. Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, dar şi 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA au defilat rând pe rând pe sub Arcul de Triumf. 

Participarea militarilor străini a fost o premieră.  Pe sub Arcul de Triumf au trecut 200 de mijloace tehnice. La defilarea de la 1 Decembrie românilor le-a fost prezentată şi o replică a avionului Vlaicu II, iar parada cailor a făcut senzaţie. Spectacol a fost şi în aer. Elicopterele care au survolat Arcul de Triumf au format steagul României.

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, au participat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale. La eveniment au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta, dar şi cei doi preşedinţi ai Parlamentului.

După onoruri şi intonarea imnului Naţional, preşedintele Traian Băsescu a depus o coroana de flori Monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie. A fost însoţit de preşedintele republicii Moldova.

Coroane de flori au depus şi preşedinții celor doua camere ale Parlamentului, dar și de premierul Victor Ponta și miniștrii Guvernului.

După depunerea coroanelor de flori, premierul a mers şi a dat mâna cu preşedintele Traian Băsescu dar şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.Sursa: Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus