Timpul.md

Actualitate 31 Ianuarie 2017 | 10:42

(FOTO) Poporul își ia rămas bun de la omul culturii române Ion Ungureanu

Mai mulți oameni care l-au iubit pe Ion Ungureanu și au împărtășit aceleași idealuri comune, au venit să își ia rămas bun de la cel care a citit Declarația de Independență a Republicii Moldova. Azi artistul va fi petrecut pe ultimul drum.

Funeraliile actorului vor fi organizate astăzi. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Ungureanu a fost depus la biserica „Sf. Teodora de la Sihla”, după care a fost dus la Palatul Naţional, unde în aceste clipe mai mulți oameni au venit să își ia adio de la marele regizor. 

La ora 12.00 președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la funeraliile maestrului Ion Ungureanu la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Președintele Igor Dodon a refuzat să declare în R. Moldova doliu național la 31 ianuarie. Informația a fost confirmată de către consilierul prezidențial al președintelui, Ion Ceban.

O stradă sau o instituție din Chișinău ar putea fi numită în cinstea omului de artă și ex-ministrului Culturii, Ion Ungureanu. O decizie în acest sens a fost luată de către Primăria Chișinău și va fi propusă Consiliului Municipal Chișinău.Ion Ungureanu s-a stins din viață acum două zile, la 81 de ani, într-un spital din Bucuresti. A fost deputat în primul Parlament și a votat Declarația de Independență. Până în 1994, Ungureanu a fost ministru al Culturii. În această funcție, el a obligat regizorii moldoveni să lucreze timp de 2 ani în teatrele din România pentru a învăța limba română literară.


TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus