Timpul.md

Actualitate 26 August 2018 | 15:28

(FOTO) Protest în centrul Chișinăului, în susținerea lui Ilan Șor

Peste 10 mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-l susține pe președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor. Printre manifestanți s-au infiltrat și provocatori ai PAS și PPDA, dar, în pofida acestui fapt, oamenii au protestat pașnic, solicitându-i lui Ilan Șor să continue proiectele sociale pe care le-a inițiat, dar, în același timp i-au huiduit pe politicienii, în frunte cu Maia Sandu, care încearcă să dezmembreze societatea și să împiedice realizările altora.

Manifestanții s-au adunat în PMAN pentru a-și manifesta sprijinul pentru Ilan Șor în fața presiunilor pe care încearcă să le exercite PAS și PPDA. „Suntem forță unită și consolidată și am venit să punem punct acestei lupte pornite de PAScuDA. Am venit să-l susținem pe Ilan Șor și vom lupta atât timp cât va fi necesar”, a declarat vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Ea a menționat că deja și Europa, de a cărei susținere se laudă Maia Sandu, nu o mai sprijină, pentru că Bruxellesul a înțeles că în spatele declarațiilor nu există niciun fel de proiecte utile pentru cetățeni. „Echipa Maiei Sandu a fost la guvernare. Ce a făcut ea? În susținerea noastră au venit reprezentanții Parlamentului European să ne spună că Europa nu este cartea ta de vizită. Astăzi reprezentanților europeni le este rușine de ceea ce faci în țara noastră. Ai închis școlile, ai închis grădinițele, ai contribuit la furtul secolului și l-ai ajutat pe Filat să furați banii de la BEM și de la alte bănci care au falimentat. Ai luat bani de la Fundația Open Dialog, care este finanțată de Platon. Tu ai călătorit folosind bani furați din Banca de Economii”, a acuzat Marina Tauber.

Și președintele de onoare al Partidului ȘOR, Valeri Klimenko a declarat că partide precum PAS și PPDA sunt de fapt antinaționale. „Vă chem să ne ridicăm împotriva acestor partide anti-moldovenești. Nu avem nevoie de astfel de partide. Așa partide trebuie lichidate. Au declarat război pensionarilor, bătrânilor din țara noastră. Vor să vă ia magazinele sociale, farmaciile sociale. Eu nu vor ca țara să reînvie.”, a declarat Klimenko.

Mai mulți provocatori ai PAS și PPDA l-au stropit cu apă pe Klimenko, dar și pe Marina Tauber. Totuși, ei au îndemnat manifestanții pașnici să asigure buna desfășurare a acțiunii. Iar Marina tauber i-a acuzat de lașitate. „V-am măturat o dată din orașul Orhei. Ați fugit ca fricoșii. V-am măturat din Orhei și va veni ziua când o să vă măturăm din Republica Moldova”, a declarat ea.

„Mi-e milă de acești provocatori, pseudo-patrioți. Arătați un proiect pe care l-ați implementat până acum. Numai vorbe goale timp de 27 de ani. Doar știți să vindeți republica, ba la Est, ba la Vest. Am demonstrat la Orhei că în doar 3 ani putem viața oamenilor spre bine”, a declarat la rândul său și un alt lider al echipei lui Ilan Șor, Pavel Verejanu

„Jos PAScuDA”, „Unu-doi, Maia Sandu la gunoi”, „Sandu, marș din Moldova!”, „Ilan, Moldova e cu tine!”, au scandat manifestanții, care s-au prins și la o horă moldovenească, în pofida caniculei.

La miting au fost prezenți și europarlamentari, precum și reprezentanți ai Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), una din cele mai influente familii politice europene, din care face parte și Partidul ȘOR, pentru a exprima susținerea pentru formațiune, dar și pentru Ilan Șor.

Sursa: http://infomoldova.net 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus