Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2015 | 16:15

(GALERIE FOTO-VIDEO) FILAT RĂMÂNE ÎN AREST PREVENTIV. Fostul premier pentru jurnaliști: ”Nu mi se permite să vorbesc”

Protest în fața Curții de Apel. Protestatarii cer ca fostul premier, Vlad Filat să fie trimis după gratii în cazul fraudelor bancare. 

(UPDATE 16.25) ”Nu mi se permite să comunic. Oamenii trebuie să știe și punctul meu de vedere. Mă simt ok. Sunt pregătit să duc la capăt această bătălie. Fără probă se încalcă prezumția de nevinovăție. Voi vorbi când mi se ofere această posibilitate. Vreau să spun: mama, tata vă iubesc, Angela te iubesc, copii vă iubesc”, a spus Filat după sentința Curții.


(UPDATE 16.16) Fostul premier Vlad Filat rămâne în arest preventiv. Anunţul a fost făcut de avocatul acestuia Igor Popa. "Cu părere de rău Vlad Filat continuă să fie deţinut cu arest preventiv. Nu suntem de acord cu această decizie şi vom merge la CEDO", a menţionat Popa.

(UPDATE 15.00) Curtea de Apel decide în aceste momente dacă Vlad Filat va rămâne în arest în izolatorul de la CNA.

 

(UPDATE 13.45) 

 

(UPDATE 13.32) ”Vrem să fim alături de Vlad Filat. Nu vrem să ne implicăm în actul de justiție. Dacă este vinovat, justiția va decide acest lucru, nu gloata din fața instanței adusă cu bus-urile de PDM. Sunt niște tineri care nici nu știu ce strigă”, a spus pentru jurnaliști, Tudor Deliu.

(UPDATE 13.30) Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc susține că fostul premier Vlad Filat este nevinovat în cazul fraudelor bancare de la BEM.

”Este un caz politic. Asistăm la o transmisiune televizată. Filat este nevinovat. Aceste isterii de stradă au un scop: de a influența decizia și opinia publică. Se încearcă ascunderea adevăraților vinovați”, a spus acesta în fața Curții de Apel, pentru jurnaliști.

(UPDATE 13.00) Cei adunați în fața curții strigă ”Mliardul înapoi”, ”Arestați milionarul”, ”Filat miliardar la penitenciar” în așteptarea decizie instanței privind contestația depusă de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, privind decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului premier.Popa a solicitat cercetarea lui Filat în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

În data de 15 octombrie, deputatul PLDM a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de deputaţi au votat, la solicitarea procurorului general, pentru lipsirea lui de imunitate parlamentară.

În data de 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a venit la ședința Parlamentului și a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, care ar fi implicat în frauda bancară de la BEM. Filat anunța în discursul său că se aștepta la un asemenea scenariu și a lăsat să se înțeleagă că acesta este orchestrat de către prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.Filat a declarat că Plahotniuc deține controlul asupra Procuraturii Generale, CNA și întregului sistem judecătoresc, cu ajutorul cărora îi manipulează pe mulți deputați și nu doar.

sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus