Timpul.md

Actualitate 26 Februarie 2018 | 15:55

(ÎNCOTRO) Găgăuzia declară RĂZBOI unioniștilor: 2018 a fost numit drept an al ocupației Basarabiei de către România

În anul centenarului Unirii, autoritățile din UTA Găgăuză au declarat anul 2018 „an al ocupației Basarabiei de către România”. O decizie în acest sens a fost luată la adunarea autorităților locale și regionale din Găgăuzia, cu participarea veteranilor și reprezentanților societății civile. 

Participanții la adunare s-au pronunțat pentru statalitatea Republicii Moldova și au criticat „inacțiunea autorităților de la Chișinău” față de susținătorii Unirii, „care încalcă Constituția”.

„Declarăm anul 2018 an al centenarului ocupației românești în Basarabia”, se arată în rezoluția congresului, conform gagauzinfo.md.

Mai mult, semnatarii rezoluției se pronunță pentru interzicerea entităților unioniste în Republica Moldova sau a partidelor care prezintă pericol pentru „lichidarea statalității Republcii Moldova”. Totodată, aceștia spun că persoanele cu cetățenie dublă nu trebuie să ocupe funcții de răspundere în stat.

În același timp, participanții la adunare au declarat că în cazul în care Republica Moldova va decide să se unească cu România, Găgăuzia nu se va supune acestei decizii și va cere Rusiei și Turciei să condamne această mișcare.

Sursa: cotidianul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus