Timpul.md

Istorie 18 Martie 2015 | 11:16

(Kaliningrad) În casa germanului Kant se adună periodic grupuri de beţivi

Casa celebrului filozof german Immanuel Kant din regiunea Konigsebrg, acum Kaliningrad, a fost vandalizată de necunoscuţi, potrivit site-ului „Novîi Kaliningrad”.

Necunoscuţi au vandalizat cu graffiti casă situat în satul Veselovka din district Cherniakovski şi au scris mesaje „ireverenţioase” la adresa lui Kant.

Imobilul este, de anul trecut, monument al culturii, statut acordat la aniversarea a 290 ani de la naşterea lui Kant (12 februarie) în care anul acesta trebuie să fie deschis un muzeu al filozofului.

Cu toate acestea, casă nu este nici măcar păzită, iar potrivit localnicilor, în imobil se adună periodic grupuri de bărbaţi pentru beţii.

Mica casă din Veselovka a fost construită aproximativ în a două jumătate a secolului al XIX – începutul secolului XX, pe locul fostei case a pastorului Daniel Ernst Anders, în familia căruia Kant ar fi trăit între 1747-1751, când a lucrat că profesor.

În regiunea Kaliningrad (fosta Prusie Orientală) mai există doar două locuri care au legătură fizică cu marele gânditor – mormântul sau din Kaliningrad şi casă din Veselovka. Această clădire este unică şi prin faptul că este singurul loc din viaţă filozofului în care acesta se retrăgea din oraşul natal Konigsberg.

Immanuel Kant (1724-1804) – filozof german, fondatorul filozofiei clasice germane. Autor al unui număr de lucrări fundamentale, cum ar fi „Critică raţiunii pure”, „Critică raţiunii practice” etc. În plus faţă de lucrările de filozofie, a dezvoltat o ipoteza cosmogonică despre originea sistemului solar dintr-o nebuloasă gazoasă gigantă.

sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus