Timpul.md

Lumea 5 Septembrie 2021 | 08:43

(ONU) 5 septembrie - Ziua internaţională a carităţii

 Marcarea în fiecare an a Zilei internaţionale a carităţii a fost decisă de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin Rezoluţia /RES/ 67/105. Scopul acestei hotărâri a fost de a sensibiliza şi mobiliza oameni, ONG-uri şi părţi interesate din întreaga lume pentru a-i ajuta pe ceilalţi prin activităţi de voluntariat şi filantropie.

Data de 5 septembrie la care se sărbătoreşte Ziua internaţională a carităţii a fost aleasă pentru a comemora trecerea în nefiinţă a Maicii Tereza, care, potrivit ONU, a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1979, "pentru munca depusă în lupta pentru depăşirea sărăciei şi a nesiguranţei, care constituie ameninţări la adresa păcii".

Potrivit ONU (un.org), caritatea, la fel ca voluntariatul şi filantropia, susţine legături sociale reale şi contribuie la crearea unor societăţi cuprinzătoare şi mai rezistente. Caritatea poate atenua cele mai grave efecte ale crizelor umanitare, poate completa serviciile publice în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia, locuinţele şi protecţia copilului. Ajută la promovarea culturii, ştiinţei, sportului şi protecţia patrimoniului cultural şi natural. De asemenea, promovează drepturile celor marginalizaţi şi defavorizaţi şi răspândeşte mesajul umanităţii în situaţii de conflict. 

agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus