Timpul.md

CSI / Rusia 30 Septembrie 2014 | 15:10

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) LAGĂR DE CONCENTRARE descoperit lângă Donețk, unde militarii ruși ascund locuri de TORTURĂ. Rusia adună soldații la granița cu Ucraina

În zona de conflict din Donbas o situație critică persistă în raioanele Lugansk, Marinka, Nikișinko, Sceaste. Teroriștii pro-ruși continuă să atace activ pozițiile soldaților militari.

(UPDATE 15.10) Mașină atacată cu GRAD-uri(UPDATE 15.00) Rusia adună la hotarul cu Ucraina noi trupe. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Consiliului de Apărare și Securitate al Ucrainei.

(UPDATE 10.55) În apropiere de Donețk și alte orașe ucrainești a fost găsit un lagăr de concentrare, unde militarii ruși ascund locuri de tortură în masă. Declarația a fost făcută de către șeful Serviciului ucrainean de securitate, Valentin Nalivaicenko, transmite lenta-ua.net.

„Noi discutăm cu oameni, care nu știu, că în apropiere de Donețk și în alte orașe există un lagăr de concentrare, locuri secrete de tortură în masă și execuții a cetățenilor ucraineni. Astfel de locuri au fost create de către teroriștii ruși”, a spus Nalivaicenko.

(UPDATE 10.22) Germania va aloca 25 de milioane de euro pentru construirea unor locuinţe pentru refugiaţii forţaţi să-şi părăsească locul de trai, în Ucraina. De asemenea, va aloca suma de 500 milioane de euro, constând în credite cu garantare, pentru refacerea infrastructurii din Donbas, au declarat surse din cadrul Serviciului de presă al preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, în urma susţinirii unor negocieri telefonice cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

(Știre inițială) Numărul de atacuri ale teroriștilor către militarii ucraineni, din momentul încheierii armistițiului, atinge ușor cifra 1.000.

În ultimele 24 de ore, separatiștii au tras de 40 de ori către militarii ucraineni:
- De 2 ori au fost atacate forțele militare ucrainene din Sceaste, Sanjanovka, Redkodub, Cernuhino, Marinka, Krasnogorovka
- De 3 ori au fost trase focuri de armă și de 2 ori teroriștii au încercat să atace punctul de control din apropiere de Malorlovka
- De 4 ori au fost trase focuri de tun și rachete de artilerie în apropiere de Tonenikoe
- De 5 ori s-a tras către punctul de control din raionul Nikișinko

Totodată, teroriștii pro-ruși au atacat pozițiile ucrainene din apropiere de Smeloe, Novobahmutobka, Starognatovka, Debalițevo, Kameanka, și aeroportul din Donețk.

În regiunea aeroportului din Donețk, situația este critică: la ora 06.15 teroriștii au atacat aeroportul cu tancuri, iar în zona s-au adunat peste 100 de separatiști.

În raionul Donețk a avut loc o rotație a militanților ruși și mercenari. În două raioane din Donetsk a fost înregistrat un schimb de focuri între forțele armate ruse și a grupărilor teroriste. A fost înrigistrată plecarea din Donețk pe teritoriul Rusiei pentru cel puțin 2 mașini "Kamaz" cu "marfă 200" - mercenarii ruși care au fost uciși în timpul atacului de pe aeroport.

În Șahtersk, conducerea teroriștilor a decis să inunde mina Glubokaia, care este una dintre cele mai moderne și noi mine din Donbas. Venit din vânzarea cărbunelui, teroriștii îl împart după cum urmează: 2/3 pentru necesitățile organizațiilor teroriștilo, 1/3 pentru necesitățile lunare ale conducerii teroriștilor. Lucrătorii sunt îndemnați să ceară pentru muncă rații.

În republica populară Lugansk s-a iscat un conflict între conducerea și ministrul apărării, care îl acuză pe lider că păstrează legătura cu Kievul și nu deține competențe de luptă.

sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus