Timpul.md

CSI / Rusia 10 Februarie 2015 | 16:32

(RĂZBOI ÎN UCRAINA - FOTO / VIDEO) Un avion al Armatei ruse a fost doborât în Donbas. Un cartier militar de la aerodromul din Hramatorsk a fost bombardat

Potrivit informațiilor verhiculate în presa din Ucraina, soldații ucraineni au distrus 20 de unitîți GRAD, 30 de vehicule , iar aproximativ 200 de separatiști pro-ruși au fost nimiciți.

(UPDATE 16.20) Peste 1200 de persoane au depus, la 8 februarie, jurământul față de Ucraina la central internațional de pacificare și securitate, în cadrul celui de-al IV-lea val al mobilizării.


(UPDATE 14.33) Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat marţi în Parlament că un cartier general militar de la aerodromul din Hramatorsk (est) şi zone locuite din vecinătate au fost bombardat cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de tip Tornado de către rebeli proruşi, relatează agenţia Interfax Ucraina. "Acum 25 de minute un lansator multiplu de rachete (de tip) Tornado a atins «Sarmat», cartierul general al forţelor antiteroriste din Hramatorsk", a declarat el.

"Alt atac a lovit zone rezidenţiale din Hramatorsk", a continuat preşedintele ucrainean.

Potrivit BBC, care citează surse locale, cel puţin trei persoane au fost ucise iar alte 15 rănite în atacul asupra zonei locuite.

Separatiştii, citaţi de Reuters au dezminţit tiruri cu rachete.(UPDATE 14.30) Un avion de luptă Su-25 al Forţelor Aeriene ale Armatei ruse a fost doborât marţi dimineaţa în regiunea Donbas, anunţă serviciul de presă al unităţii speciale ucrainene ‘Azov’.
‘Dimineaţa devreme a fost doborât un avion de atac Su-25 al Forţelor Aeriene ale Armatei ruse. Avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Kuibâşevo’, anunţă comunicatul de presă difuzat în reţeaua de socializare VKontakte.

De asemenea, în comunicat se precizează că mai multe avioane ale armatei ruse au fost observate în timpul ofensivei unităţii speciale ‘Azov’, care se desfăşoară în prezent în zona Mariupol.

Agenţia de presă rusă Interfax precizează că deocamdată informaţia nu a fost confirmată din alte surse, nici de la Moscova, nici de la Kiev.

(UPDATE 12.10) În ultimele 24 de ore în zona antiteroristă au fost uciși 7 militari ucraineni iar 23 au fost răniți. Potrivit autorităților ucrainene, în ultimele 24 de ore, forțele ATO au fost atacate de 87 de ori, iar punctele de control au fost atacate de circa 30 de ori.

(UPDATE 12.00) Cel puțin două cisterne cu combustibil pentru avioane au fost transportate în ultimul convoi umanitar care a fost trimis de autoritățile ruse în Ucraina, scrie unian.net.

(UPDATE 11.32) Situația în orașul Debalițeve este una critică, dar sub controlul forțelor armate ale Ucrainei. În acest moment are loc regruparea forțelor și a unităților pentru următoarele acțiuni militare, scrie unian.net.

(UPDATE 08.48) Militarii ucraineni au confiscat un tanc rusesc de model T-72 de la separatiștii pro-ruși.(Știre inițială) Depozitul de muniții a fost aruncat în aer de către forțele speciale ruse. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către șeful centrului de reforme a Apărării, Alexandr Daniliuk. 

”Acest lucru arată încă odată că printre forțele moscovite nu se regăsește nici o forță solidară cu războiul din Ucraina. Există un grup care, recunoscând paguba acestui război pentru Rusia, încearcă să ațâte spiritele. În ultimul său articol pentru ForeignAffairs , Alexandr Motîli, mi-a susținut versiunea privind o posibilă lovitură militară anti Putin. Consider că astăzi aceasta este unica soluție de a păstra Rusia„, a spus acesta.
sursa: timpul.md/pravda.com.ua, unian.net, inforesist.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus