Timpul.md

Culinar.md 21 August 2019 | 00:05

(REȚETA ZILEI) Totul despre lasagna. Ce nu ştiai despre faimoasa specialitate italiană

Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reţeta ei era menţionată şi în cărţile de bucate din Roma Antică. Dacă eşti unul din fanii acestei specialităţi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii.

1. Lasagna de lux - În Italia, se mai prepară şi lasagna cu trufe. Este considerată o specialitate de lux şi conţine brânză, bechamel şi multe trufe albe.

2. Cea mai bună lasagna se mănâncă în regiunea Emilia-Romanga. Chiar dacă se prepară în toată Italia, această regiune este cunoscută pentru reţeta excelenţă de lasagna bolognesa.

3. Numărul ideal de straturi într-o lasagna este 5. Bineînţeles, acesta poate varia. Testat de Foodstory: Lasagna clasică de la Gordon Ramsay

4. Reţeta de la mama - Lasagna este o reţeta de familie, tradiţională, care se transmite din generaţie în generaţie. Fiecare italian pe care îl întrebi îţi va zice că doar mama ştie să facă cea mai bună reţeta. Mama lui, evident.

5. Ragù - Este sosul de carne care se amestecă cu Bechamel şi cu parmezan, rezultatul fiind unul din ingredientele principale ale lasagnei bolognese. Sosul trebuie să fie de un roşu aprins şi să conţină 50% carne de vită şi 50% carne de porc.

Învaţă să faci lasagna cu sos Bolognese şi ciuperci de la chefii italieni.

Fulvio Balboni este stabilit în România din 1998, însă nu a uitat bucătăria cu care a crescut. El a gătit pentru cei trei juraţi o lasagna Bolognese, care a fost răsplătită cu paşaportul către următoarea etapă a show-ului.

Ingrediente
ulei de floarea soarelui, rozmarin praf, usturoi granulat, piper negru măcinat, nucşoară, 2 morcovi, 3 bucăţi de ţelină, 1 ceapă mare, 700g suc de roşii, 500g foi de lasagna cu spanac, 400g parmezan ras Grana Padano, 300g făină albă 00, 100g unt, 1 litru lapte de 3,5 grăsime, 1kg carne tocată amestec
Metodă de preparare
Într-o cratiţă se pun ţelină, morcovul şi ceapă tocate mărunt. Se adaugă ulei şi se pune pe foc. Când compoziţia a prins culoare, se adaugă carnea tocată, iar după aprox. 40 de min de adaugă sucul de roşii şi se lasă pe foc încă 40 de minute.

Între timp se pune lapte pe foc împreună cu 3 linguri de făină şi un pic de nucşoară şi se da în clocot. Când s-a prins laptele se ia de pe foc şi se adaugă un pic de unt.

Într-o o tavă se pune un strat de sos bechamel şi sos de carne Bolognese, un pic de parmezan şi se acoperă cu un strat de lasagna cu spanac, apoi încă un strat de béchamel, sos Bolognese, parmesan până obţinem 4 straturi.

Deasupra se pune ce a rămas din béchamel şi parmezan şi se da la cuptor pentru 25/30 de minute. Se scoate din cuptor şi se serveşte după 10 minute.

sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus