Timpul.md

Actualitate 26 Noiembrie 2015 | 12:45

(ROMÂNIA) Ninsori abundente și circulație în condiții de iarnă. În Prahova un tir a derapat

Circulația tirurilor pe drumul european E81 Zalău - Cluj Napoca, în zona muntelui Meseș, restricționată în dimineața zilei de joi din cauza ninsorilor abundente, a fost reluată parțial, Poliția permițând accesul doar pentru mașinile echipate corespunzător.

"Circulația tirurilor pe Meseș a fost reluată, dar polițiștii de la Serviciul Rutier Sălaj fac verificări privind echiparea corespunzătoare a autovehiculelor înainte de urcare, în localitatea Ciumărna", a declarat joi, pentru AGERPRES, Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sălaj.În zona afectată de ninsorile abundente din dimineața zilei de joi, au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire ale Secției Zalău a Drumurilor Naționale.

"La ora actuală, nu sunt mașini blocate și se circulă bine. Către vârf, în zona Meseș, a fost un ambuteiaj, dar s-a degajat. Am intervenit cu patru autorăspânditoare cu nisip și sare și cu un tractor cu lamă semipurtată. Utilajele merg în tandem pentru a curăța drumul, pentru că sunt porțiuni unde e destul de lată șoseaua. (...) La ora aceasta, totul este degajat. Nu mai sunt mașini care să stea pe dreapta", a precizat, joi, Mircea Crișan, șeful Secției Zalău a Drumurilor Naționale.Circulația rutieră pe toate drumurile din Harghita se face în condiții de iarnă, în urma ninsorilor abundente care au început să cadă în județ în cursul dimineții, iar Poliția Rutieră a instituit filtre în zonele de risc și verifică dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Șeful Secției de Drumuri Naționale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat că pe toate drumurile naționale din județ circulația se face în condiții de iarnă. Drumarii intervin cu 29 de utilaje de deszăpezire și au împrăștiat peste o sută de tone de material antiderapant.

Pentru evitarea problemelor în trafic, Serviciul Rutier al IPJ Harghita a suplimentat dispozitivele în teren, prin echipaje fixe și mobile, care verifică dacă toate autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă și dacă cele de mare tonaj sunt dotate și cu lanțuri antiderante.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că s-au instituit filtre cu precădere în zonele de risc, pe drumurile naționale care traversează crestele montane, respectiv DN 13A, vârfurile Harghita și Calonda, DN 12A, vârful Frumoasa, DN 13 B, vârful Bucin și DN 12 C, zona Lacu Roșu.

'Polițiștii temperează elanul conducătorilor auto și le sugerează să meargă cu viteză redusă și să respecte normele de circulație. Nu am avut circulație blocată sau probleme în trafic, dar din cauza ninsorii au fost câteva derapări, iar două autoturisme s-au oprit în șanț. Pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă și ninge abundent', a declarat pentru AGERPRES Gheorghe Filip.

Județul Harghita se află în cod galben de ninsori abundente până joi dimineața.

Traficul rutier este îngreunat, joi dimineață, pe DN 1A, în zona Cheia, la limita cu județul Brașov, în condițiile în care în zonă ninge puternic, iar un tir a derapat blocând un sens de mers.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Ionescu, tirul a derapat în zona Baba Runca, iar traficul rutier se desfășoară cu dificultate, un sens de mers fiind blocat astfel că se circulă alternativ dirijat pe banda rămasă liberă a drumului.

În zonă, se acționează cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea carosabilului, iar la fața locului este așteptat un utilaj de mare tonaj care să tracteze tirul care a ieșit în decor.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus