Timpul.md

CSI / Rusia 19 Iunie 2014 | 11:32

(UCRAINA - FOTO - VIDEO) În Donețk forțele antiteroriste se luptă cu separatiștii. În această noapte au fost UCIȘI peste 15 MILITARI UCRAINENI lângă Sciastie și Metalist

Potrivit raportului ONU de la începerea violenţelor din 7 mai cel puțin 356 de oameni au murit, dintre care 257 civili. Expertii ONU au documentat peste 200 de cazuri de tortură, cel putin 387 de oameni au fost rapiţi între aprilie ți 7 iunie, dintre care 39 sunt jurnaliști. 

(UPDATE 16.20) Alianţa Nord-Atlantică confirmă informația precum că, Rusia și-a plasat din nou armata la frontiera cu Ucraina. Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen, susține că gestul Rusiei "este un pas înapoi". Potrivit Alianţei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina. 

(UPDATE 16.10) OSCE a reluat legătura cu observatorii săi. Un reprezentant al organizației a ținut să menționeze că observatorii nu au fost deocamdată eliberați.

(UPDATE 15.55) Reprezentantul Centrului de Intormare privind securitatea națională din Ucraina, Vladimir Cepovoi susține că, situația devine tot mai tensionată pe parcursul ultimelor 24 de ore, la hotarul Ucrainei cu Rusia.

”Din partea Rusiei, la hotar continuă să fie adusă tehnică militară care ia poziții de luptă, unele fiind camuflate”, a declarat Cepovoi.

(UPDATE 15.45) Rada Supremă a dispus trimiterea după gratii a celor care au sponsorizat acțiunile ilegale ale teroriștilor. Acest lucru este prevăzut într-o lege adoptată cu votul a 238 de deputați, scrie pravda.com.ua.

(UPDATE 15.10) Militarii ruși continuă să se apropie de hotar. Serviciul de Grăniceri ucrainean întăresc apărarea la frontiera cu Rusia, titrează pravda.com.ua.

(UPDATE 14.50) Luptă în apropiere de Krasnîi Liman. Tancurile sunt folosite atât de militarii ucraineni cât și de teroriști, scrie crime.in.ua. Martorii spun că în luptă ar fi implicate și aeronave. 

(UPDATE 13.30) Ministerul rus al Apărării a decis să nu-și mai retragă trupele rămase la granița cu Ucraina, iar unitățile militare din regiunile Rostov și Belgorod au fost consolidate din nou, relatează joi publicația ucraineană 24UkrNews.

Armata ucraineană va beneficia din ce în ce mai mult de echipamente militare împotriva teroriștilor înarmați proruși.

Transferul de trupe ruse la frontiera ucraineană, evocat de Kiev în ultimele zile, a fost confirmat pentru publicația rusă Rbc, citată de 24UkrNews, de două surse distincte din domeniul apărării.

(UPDATE 12.40) Corpurile neînsuflețite ale pasagerilor din avionul doborât de teroriști pe aeroportul din Lugansk, au fost aduse în Dnepropetrovsk.

(UPDATE 11.55) În ciuda declarațiilor președintelui ucrainean, Petr Poroșenco de a înceta focul în estul Ucrainei din ambele părți, miercuri împușcăturile au continuat. Un jurnalist “Radio Svaboda” a fost martor cum separatiștii trageau focuri de armă în direcția militarilor ucraineni de la punctul de control din apropierea satului “Vostocinoe” în apropiere de Slaveansk.(UPDATE 11.37) Oficialii americani susțin că Rusia continuă să trimită în Ucraina teroriști și arme, titrează pravda.com.ua.

(UPDATE 11.32) Comitetul țărilor UE la Bruxelles a aprobat un proiect de hotărâre al Consiliului miniștrilor europeni de Externe, care va fi confirmat luni, 23 iunie. În ciuda așteptărilor, în acest document UE nu planifică lansarea celei de-a treia etape de sancțiuni în cazul federației Ruse.

(UPDATE 10.43) Teroriștii din orașul Sciastie, în apropiere de Lugansk au doborât un tanc. În urma luptelor, multe persoane au fost ucise și rănite. Presa ucraineană scrie că teroriștii morți nu pot fi numărați, din cauza minelor instalate de aceștia. În această noapte au fost uciși peste 15 militari ucraineni în confruntările de lângă orașele Sciastie și Metalist, anunță Ministerul Apărării din Ucraina.

(UPDATE 10.36) Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, întreprinde astăzi şi vineri o vizită la Kiev pentru a pregăti semnarea părţii economice a Acordului de Asociere a Ucrainei la UE, a anunţat serviciul de presă al comisarului. Fule are prevăzute în cadrul vizitei sale la Kiev o serie de discuții pe acest subiect, în special cu premierul ucrainean Arseni Iațeniuk.

(UPDATE 10.05) Australia a impus o serie de sancțiuni pentru 50 de ucraineni și ruși din cauza violențelor din estul Ucrainei. Presa ucraineană scrie că este vorba despre sancțiuni financiare și interdicții de intrare în țară. 

(UPDATE 10.00) În raionul Krasnovo Limana, din Donețk, forțele antiteroriste se luptă cu teroriștii, care se opun forțelor ucrainene.

(UPDATE 09.25) Guvernul de la Kiev a aprobat miercuri, 18 iunie, proiectul de lege ce prevede instituirea stării de urgență în sectorul energetic al Ucrainei, documentul fiind trimis spre aprobare Radei Supreme (parlamentul), informează agenția de presă ucraineană Unian

(UPDATE 09.10) Unul dintre punctele de control ocupate de teroriști la intrarea în Lugansk


(UPDATE 09.06) Teroriștii descarcă sicrie pentru a-și transporta camarazii uciși în raionul Metallist.

(UPDATE 09.00) Kiev în această dimineață

(UPDATE 08.55) Nuntă în Donețk (Sursa: Twitter)
(UPDATE 08.50) Președintele rus speră că Uniunea Europeană și Ucraina se vor consulta cu Federația Rusă, înainte de a semna acordul de Asociere Ucraina – UE. Declarația aparține șefului statului rus și a fost făcută în cadrul unei ședințe care a avut loc Stavropol.

(UPDATE 08.43) Din cauza operațiunilor antiteroriste desfășurate în Donbas, “Partidul Regiunilor” susține că nu poate organiza activități politice în regiune. Anunțul a fost făcut de către un deputat, membru al acestei fracțiuni.


(UPDATE 08.40) Deputatul Oleg Iașko a fost stropit cu verde de briliant în timp ce se afla în Lvov. Incidentul a avut loc în jurul orei 22.00 în apropiere de Înaltul Castel, în fața clădirii teleradio din Lvov.

 

(UPDATE 08.28) Noul președinte ales al Ucrainei, Petr Poroșenco a discutat cu Stefan Fule, comisarul european, detaliile privind semnarea acordului de Asociere Ucraina - Uniunea Europeană.

(UPDATE 08.25) Liderul tătarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev acuză autorităţile rusești din provincia anexată că îi țin fiul ostatic. Kaiser Djemilev se află în custodia poliției din luna mai 2013, când a fost arestat acuzat că şi-ar fi împuşcat un prieten.

(Știre inițială) Echipa de observatori ai Naţiunilor Unite pentru drepturile omului au publicat miercuri, 18 iunie, al treilea raport legat de situația din estul Ucrainei și din peninsula Crimeea, anexată de curând de Rusia. 

Potrivit raportului de la începerea violenţelor din 7 mai cel puțin 356 de oameni au murit, dintre care 257 civili. Expertii ONU au documentat peste 200 de cazuri de tortură, cel putin 387 de oameni au fost rapiţi între aprilie și 7 iunie, dintre care 39 sunt jurnaliști.

Raportul arată că cel putin 34 de mii de oameni s-au refugiat în alte părţi ale Ucrainei, ca urmare a „climatului de teamă” instaurat în estul ţării.

Asistentul înaltului comisar ONU pentru drepturile omului Ivan Simonovici a spus că echipa a remarcat o creştere a disparițiilor și folosirea excesivă a forţei în timpul operaţiunilor forţelor guvernamentale.

Purtatorul de cuvânt al ministerului rus de Externe a calificat raportul drept „părtinitor politic şi interpretând evenimentele numai dintr-o singură perspectivă”. 

sursa: europalibera.org/pravda.com.ua, liga.net, timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus