Timpul.md

Ultima oră 17 Iunie 2014 | 15:00

(UCRAINA ÎN DIRECT - FOTO - VIDEO) Trupe ruse la granița ruso-ucraineană. Ucraina va ridica garduri de SÂRMĂ GHIMPATĂ dea lungul graniței cu Rusia

Așa-numitul conducător al teroriștilor din Donețk, Igor Strelkov (Ghirkin) a declarat că fără ajutorul Rusiei nu vor rezista mai mult de o lună. 

(UPDATE 16.38) Ucraina va ridica garduri de sârmă ghimpată dea lungul graniței cu Rusia, pentru a opri teroriștii ruși să intre pe teritoriul țării.

Preşedintele ucrainean Piotr Poroşenko a declarat că va dispune delimitarea în mod unilateral a frontierei cu Rusia şi construirea unor structuri de protecţie de-a lungul frontierei pentru a împiedica pătrunderea insurgenţilor pe teritoriul Ucrainei. Proiectul prevede ridicarea unui gard de fier cu sârmă ghimpată în următoarele șase luni. 

(UPDATE 16.25) Doi jurnaliști ruși au fost uciși în urma unui atac cu mortiere în regiunea ucraineană Lugansk, titrează lenta.ru. Este vorba despre doi membri ai echipei de filmare Rossia 1, corespondentul Igor Korneliuk și regizorul de sunet Anton Voloșin. Potrivit medicului șef al unui spital regional din Lugansk, Igor Korneliuk a decedat în secția de terapie intensivă din cauza rănilor suferite.


Echipa de filmare Rossia 1 a nimerit sub un atac cu mortiere în apropierea satului Metalist. Potrivit martorilor, un proiectil a explodat în apropierea echipei de filmare.

(UPDATE 15.25) 


(UPDATE 15.20) Slaveansk
(UPDATE 15.15) Kiev. Rada Supremă


(UPDATE 15.10) Din cauza conflictelor armate soldate din cauza implicării Rusiei, în ultimul an, numărul cetățenilor ucraineni care susțin aderarea Ucrainei la NATO a atins cifra de 47,3%, titrează pravda.com.ua.

(UPDATE 14.45) Dealungul granițelor de est a Ucrainei, în zonele de frontieră ale Rusiei sunt trupe ruse, anunță militarul Dmitri Tymchuk.

(UPDATE 12.54) Persoane înarmate au ocupat clădirea procuraturii din Donețk, scrie prevda.com.ua.

(UPDATE 12.50) Unian.net scrie că rezervele de apă făcute de autoritățile din Donețk sunt suficiente doar pentru încă 2 săptămâni. În Makeevsk rezervele de apă se vor termina în 19 zile, scrie portalul.

(UPDATE 12.40) Forțele de ordine ucrainene au reținut liderul separatiștilor așa zisei Republici Populare Donețk. Anunțul a fost făcut de către ministrul ucrainean de Interne pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, liderul separatiștilor era însoțit de un activist și a opus rezistență în momentul reținerii.

(UPDATE 12.15) Potrivit unei postări pe Twitter, la meciu de aseară dintre Portugalia și Germania, din mulțime a fost ridicat o pancartă pe care era scris în limba engleză: Crimeea este Ucraina.(UPDATE 10.30) Delegație ucraineană va purta discuții astăzi, 17 iunie cu privire la achiziționarea de gaze naturale din Europa, anunță șeful "Naftogaz".

(UPDATE 10.20) Forțele antiteroriste din Lugansk au ucis până la 30 de teroriști, iar un militar ucrainean a fost rănit, în urma unei ciocniri armate, scrie liga.net.

(UPDATE 09.32) Teroriștii au atacat 2 puncte de control din Donețk. Presa ucraineană scrie că în urma atacului au fost răniți 10 separatiști.

(UPDATE 09.26) Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană discută pentru a impune noi sancțiuni Rusiei, privind problema ucraineană. Interlocutorii urmează să stabilească forma sancțiunilor și cui vor fi acestea impuse, titrează epravda.com.ua.

(UPDATE 08.50) Terorist


(UPDATE 08.45) Ministerul Apărării a publicat poze din cadrul operațiunilor antiteroriste din Donbas

(UPDATE 08.40) Noul președinte ales al Ucrainei interzice cooperarea cu Rusia în domeniul militar, titrază presa locală. "Astăzi (luni), în cursul unei şedinţe a SNBO (Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare), preşedintele Ucrainei a interzis categoric cooperarea cu Rusia în domeniul militar. Începând de astăzi, noi am încetat practic cooperarea în domeniul militar cu Federaţia Rusă", a declarat vicepremierul Ucrainei, Vitali Iarema, într-o emisiune a postului ucrainean de televiziune ICTV.

(UPDATE 08.33) Președintele ucrainean, Petro Poroșenko a anunțat luni, 16 iunie, că a ordonat armatei să preia controlul asupra întregii frontiere cu Rusia și a promis că odată ce granița va fi securizată urmează să declare încetarea focului pe o perioadă limitată, relatează agențiile Reuters și EFE.

'Declararea încetării focului în timp ce frontiera este deschisă ar fi ceva iresponsabil', a precizat Poroșenko la o reuniune a Consiliului de Securitate Națională, menționând că trupele guvernamentale au reușit să restabilească controlul asupra a 250 de kilometri de frontieră.

(08.00) "Dacă Rusia nu ne va oferi rapid un ajutor real, ucrainenii vor obține ce doresc. Deși avem mii de luptători de partea noastră ei nu vor putea rezista cu automate și lansatoare de mine în fața tancurilor și aviației".Sursa: pravda.com.ua

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus