Timpul.md

Timpul Liber 22 Octombrie 2021 | 04:13

(UTIL) Cu ce se curătă canapelele din piele: Soluţii pentru orice problemă

O piesă elegantă în orice casă, canapeaua din piele nu are rival în categoria pieselor de mobilier. Însă, pe cât este de distinsă, pe atât este de greu de întreţinut, astfel că aspectul ei se poate deteriora mai repede decât îţi închipui.

Deşi pielea pare a fi un material durabil în timp, totuşi poţi avea surprize neplăcute atunci când nu o îngrijeşti corespunzător. Aşadar, dacă nu ştii cu ce se curată canapelele din piele, citeşte instrucţiunile de mai jos şi vei reuşi să îţi păstrezi că nouă cea mai iubita piesă de mobilier din locuinţa.

Atunci când nu ştii cu ce se curată canapelele din piele, în niciun caz nu îţi îndrepta atenţia spre orice produs. Ia în considerare că unele dintre ele pot să conţină diverse ingrediente care să afecteze cu timpul suprafaţă canepelei.

Paşi pentru curăţarea canapelei din piele


1. Aspiră canapeaua din piele
Aspiră întreagă suprafaţă a canapelei şi insistă în zonele în care se adună praf. Îţi recomandăm, dacă ai unul, să ataşezi un accesoriu cu cap subţire la furtunul aspiratorului. Astfel vei putea pătrunde mai uşor în zonele greu accesibile.

2. Foloseşte o soluţie homemade
Amestecă apă şi oţet alb în cantităţi egale, după care înmoaie o cârpă moale în soluţia obţinută şi stoarce-o bine. Începe să ştergi canapeaua din piele întâi de pe spătar şi apoi în partea de jos. Spală cârpă în soluţia formată din apă şi oţet la un anumit interval. Stoarce-o bine pentru a nu încarcă piesă de mobilier de apă.

De asemenea, poţi să înlocuieşti oţetul cu un săpun cu proprietăţi hidratante, care să nu usuce materialul. Insistă în locurile unde observi diverse pete de murdărie, iar la final, ai grijă să îndepărtezi orice urmă de săpun de pe suprafaţă materialului.

3. Usucă piesă de mobilier din piele
Dacă te gândeşti să foloseşti un uscător de par pentru a usca această piesă de mobilier din piele, nu este deloc o idee bună. Acesta poate deshidrată pielea şi cu timpul poate conduce la deteriorarea ei. Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop uscat, de preferat unul dintr-un material care nu lasă scame în urmă.

4. Oferă luciu canapelei (pas opţional)

Dacă nu ştii cu ce se curată canapelele din piele atunci când vrei să le oferi puţin luciu, apelează la această soluţie naturală. Bineînţeles, poţi să foloseşti şi produse din comerţ, însă trebuie să ai în vedere că acestea au multe substanţe chimice în compoziţia lor.

Că să obţii soluţia despre care am menţionat mai sus, amestecă în cantităţi egale oţet alb şi ulei din seminţe de în. Utilizează o cârpă foarte moale pentru acest pas şi aplică soluţia pe canapeaua din piele prin mişcări circulare şi blânde. După aceea, las-o să îşi facă efectul peste noapte. A două zi şterge canapeaua cu o bucată de pânză pentru a îndepărta excesul de ulei, astfel încât să oferi aspect de luciu natural.

Cu ce se curată canapelele din piele în caz de pete şi urme încăpăţânate
Atunci când nu reuşeşti să cureţi bine canapeaua din piele, eventual dacă observi mucegai pe ea, îndepărtează urmele respective cu o soluţie formată din apă şi spirt, ambele ingrediente adăugate în cantităţi egale.

Te întrebi cu ce se curată canapelele din piele dacă au fost desenate cu markerul? Ei bine, poţi să foloseşti cu încredere un spray cu aerosoli. În schimb, dacă ai observat urme de pix pe canapea, aplică puţin ulei esenţial de eucalipt. Iar pentru petele de grăsime te poţi baza întotdeauna pe bicarbonat de sodiu. Aplică puţin pe zona afectată şi lasă pudra să îşi facă efectul timp de câteva ore, după care indeparteaz-o.

Alte soluţii la care poţi să apelezi pentru a îndepărta cu succes petele încăpăţânate sunt: dizolvant fără acetonă, şerveţele umede pentru bebeluşi şi chiar pastă de dinţi, însă nu variantele sub formă de gel. Totuşi, testează înainte aceste produse pe o suprafaţă mai puţin vizibilă. De asemenea, ia în calcul că şerveţelele umede pot lasă anumite urme pe canapea.

Acum că ştii cu ce se curată canapelele din piele, va fi o sarcina uşoară să le menţii curăţate şi lucioase pe viitor. Nu va mai fi nevoie să investeşti în produsele bogate în substanţe chimice din comerţ.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus