Timpul.md

Externe 19 Noiembrie 2015 | 11:47

(Video) Atentate la Paris: Atacul de la un restaurant, surprins de camere

O înregistrare video care arată momentul în care îşi face apariţia unul din autorii masacrului de la Paris, soldate cu 129 de morţi, în dreptul unui restaurat cu terasă şi cum începe să tragă, a fost publicată de Daily Mail.

Atacul din restaurant a fost surprins de camerele de supraveghere. După o rafală de gloanţe arma teroristului se blochează şi acesta este moment în care mai mulţi oameni reuşesc să scape cu viaţă. În imagini se vede cum unul dintre cei care reuşesc să se salveze trage după el o persoană rănită şi cum o femeie scapă cu viaţă după ce se ascunde după bar.

Cei care se aflau în restaurant la momentul atacului, care a durat mai puţin un minut, angajaţi şi clienţi, au scăpat cu viaţă, cu excepţia unui bărbat care abia venise să ia o pizza şi a fost împuşcat în spate. De asemenea, doi dintre cei care luau masa au fost răniţi, relatează Daily Mail.

Potrivit poliţiştilor, în imaginile surprinse de camera video este belgianul Salah Abdeslam, în vârstă de de 26 de ani. Acesta, spre deosebire de ceilalţi atacatori nu purta o vestă explozivă, fiind înarmat cu un pistol mitralieră AK47.

Salah Abdeslam, cetăţean belgian, ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise. Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a murit în confruntările cu forţele speciale, în operaţiunea desfăşurată miercuri dimineaţă în capitala Franţei, afirmă surse din cadrul serviciilor de informaţii europene citate de Washington Post.

Pe de altă parte, Procurorul-şef al Parisului, François Molins, s-a limitat să spună, miercuri seară, că Abaaoud Abaaoud şi Salah Abdeslam, un alt presupus membru al celulei teroriste, nu figurează printre cei opt suspecţi arestaţi în operaţiunea din zona Sain-Denis. Oficialul francez a declarat că identităţile celor doi presupuşi terorişti morţi în operaţiunea nu sunt încă stabilite.sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus