Timpul.md

Timpul Local 18 Aprilie 2010 | 15:09

(VIDEO) O bătrână de 83 de ani îşi duce zilele într-un ţarc pentru animale

O bătrână de 83 de ani din satul Saca, raionul Străşeni a fost găsită locuind într-un ţarc pentru animale, în condiţii insalubre. Mirosul neplăcut prezent în aşa zisă locuinţă i-a doborât până şi pe inspectorii ecologici, care au găsit-o în casa unei femei. 

Niculcea Ecaternina, bătrâna de 83 de ani locuieşte în astfel de condiţii din toamna anului trecut. Într-un video, plasat pe site-ul Străşeni.org se vede că încăperea este un fel de depozit pentru lucruri vechi, care mai serveşte drept adăpost pentru animale. Însăşi bătrâna, a fost găsită dormind pe un pat cu o saltea şi plapume uzate.

Niculcea Ecaterina a fost găzduită de o femeie pe nume Ana, care afirmă că a adus-o pe bătrâna în casa sa de câteva zile. Fiind întrebată, bâtrâna a spus, însă, că locuieşte acolo de câteva săptămâni. Cu toate acestea localnicii au povestit că bătrâna locuieşte în condiţii insalubre din toamna anului trecut.

Femeia Ana se jură că bătrâna singură a venit la ea, pe când locuia în satul Plop-Ştiubei, raioinul Căuşeni. După ce s-a mutat în satul Saca, Ana a adus-o pe bătrâna în ţarcul pentru animale pentru o perioadă scurtă de timp. „Ea abia s-a mutat la mine şi până voi termina de făcut curăţenie am lăsat-o pe babă să trăiască aici” a declarat femeia.

Pe bătrâna Ecaterina nu o deranjează condiţiile deplorabile în care locuieşte. Cel puţin ea a afirmat acest lucru în faţa ispectorului ecologic Tudor Radu din Străşeni şi primarul satului Saca- „Ana imi dă mâncare şi are grijă de mine, de asta nu spun nimic. Mai am două zile de trăit şi mă duc”.

Autorităţile locale din Chişinău au promis că vor investiga cazul bătrânei Ecaterina Niculcea cu ajutorul Comisariatului de poliţie din Străşeni.

 

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus