Timpul.md

Actualitate 4 Septembrie 2019 | 09:56

​VIDEO / Indignare la Londra după ce imaginea unui lider al conservatorilor, stând tolănit și nepăsător pe bancă în timpul dezbaterii privind Brexit-ul, a devenit virală

​Imaginea parlamentarilor români care dorm în timpul dezbaterilor din plen nu mai este demult o știre, însă nu același lucru s-a întâmplat marți seara când Parlamentul de la Londra a lucrat peste program, dând în cele din urmă primul vot de blam premierului Boris Johnson și făcând un prim pas în blocarea unui Brexit fără acord. În timpul dezbaterilor aprinse, liderul Camerei Comunelor, conservatorul Jacob Rees-Mogg, a stat tolănit efectiv pe băncile puterii, ocupând nu mai puțin de trei locuri și afișând o atitudine disprețuitoare. Atitduinea sa a stârnit atât revolta colegilor parlamentari, cât și un val de critici în online, imaginea devenind virală. 

Era una dintre dezbaterile cu cea mai mare miză din istoria Parlamentului, scrie Guardian. Cu toate acestea, în timp ce parlamentarii discutau despre preluarea controulul de către Camera comunelor asupra procesului, Jacob Rees-Mogg și-a petrecut cea mai mare parte a timpului lungit pe banca guvernului, mai scrie publicația.

Colegii au reacționat, acuzându-l de dispreț față de Parlament și față de oamenii pe care, teoretic, îi reprezintă, într-un moment crucial pentru politica de la Londra.

La un moment dat, o colegă de la partidul verzilor, Caroline Lucas, se enervează și îi atrage atenția, în timp ce alți parlamentari îi strigă ”Ridică-te!”.
“Acum, am vorbit mult aici despre democrație și liderul Camerei Comunelor- despre care trebuie să spun- pe toată durata serii a arătat un dispreț față de cameră și față de oameni prin limbajul trupului”, a spus Lucas. ”A stat toată seară lungit pe trei locuri, tolănit acolo de ca și cum trebuia să asculte ceva foarte plictisitor în această seara”, a completat ea.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus