Sănătate

2 reguli alimentare: ce să mănânci şi să slăbeşti

Potrivit lui Alpert, dietele nu funcţionează pentru că ”termen de valabilitate”. Mai exact, acestea trebuie urmate pentru o anumită perioadă de timp. Atunci când nu-şi mai fac efectul, automat nu mai pierzi în greutate. O idee mai bună este să urmezi un plan alimentar care să te ajute să dezvolţi obiceiruri alimentare pe termen lung. În continuare, îţi prezentăm două reguli de bază care se regăsesc în cartea nutriţionistului.

Proteine şi fibre la fiecare masă
Prima regulă din planul alimentar al lui Alpert este aceea de a include aceşti nutrienţi la fiecare masă. Motivul? Proteinele ajută metabolismul şi oferă senzaţia de saţietate, ceea ce face ca următoarea masă să fie la un timp mai mare. La rândul lor, fibrele acţionează asupra absorbţiei de zahpr, ceea ce face organismul să folosească glucoza sub formă de energie şi nu să o depoziteze ca grăsime. Alpert recomandă să-ţi începi dimineaţa cu o omletă (proteină) şi spanac (fibre), brânză cheddar sau budincă de chia (proteine) şi fructe de pădure (fibre) la micul dejun. Pentru prânz poţi mânca piept de pui (proteină) cu salată (fibre), iar pentru cină creveţi sote (proteine) cu noodles din dovlecei (fibre) şi sos de roşii.

Mănâncă grăsimi
”Grăsimea nu îngraşă”, scrie Alpert în cartea sa. Pe lângă faptul că acest macronutrient oferă senzaţia de saţietate, studiile arată că adăugând în alimentaţie grăsimi sănătoase poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de insulină şi reduce riscul apariţiei de diabet de tip 2. În afară de acizii graşi trans care se regăsesc în uleiuri vegetale procesate, toate grăimile, chiar şi cele saturate, sunt importante în planul alimentar. Poţi face un smoothie cu avocado la micul dejun, să găteşti în ulei de cocos sau să adaugi seminţe în salata favorită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *