Timpul.md

Actualitate 30 Martie 2020 | 11:42

60 de angajați din sistemul medical sunt infectați cu COVID-19

Din cele 263 de persoane confirmate cu Covid-19 în R. Moldova, 60 sunt angajați ai sistemului medical, atât din sistemul public, cât și cel privat.

Anunțul a fost făcut de către Nicolae Furtună, directorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul briefingului matinal, transmite stiri.md.
Potrivit lui, este vorba despre medici, paramedici, asistenți medicali, felceri, infirmiere, brancardieri și șoferi. Cum s-au infectat angajații?

– 9 cazuri, adică 4 medici, 3 asistente și 2 infirmiere s-au infectat nemijlocit după oferirea asistenței medicale pacienților infectați;

– 4 cazuri pe cale habituală sau domestică, adică angajatul medical infectat a transmis infecția acasă altor membri ai familiei;

– la 21 de cazuri nu a putut fi stabilită exact calea de transmitere;

– 26 de cazuri sunt transmise prin calea comunitară, adică din stradă sau prin contact întâmplător cu alte persoane infectate.

,,Lucrătorii medicali sunt un segment specific și riscul de infectare a dânșilor este de câteva ori mai mare decât a populației generale. Omul fiind medic, este parte a societății noastre în care mișună COVID-19. Riscul este faptul că el se deplasează la serviciu zilnic ținând cont de obligațiunile sale. El contactează cu prima linie, cu pacientul posibil infectat sau deja infectat”, a adăugat Nicolae Furtună.

unica.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus