Ultima oră

Adrian Nichifor, trimis în judecată pentru omor

 Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, Adrian Nichifor (a.n.1974) este învinuit de huliganism agravat (art.287 alin.(3) Cod penal) şi omor intenţionat (art.145 alin.(2) lit.a), m) Cod penal.), iar Trofim Nichifor (a.n.1990) – de purtarea şi păstrarea armelor de foc şi a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare (art.290 alin.(1) CP), precum şi de favorizarea infracţiunii (323 alin.(1) Cod penal).

Probatoriul administrat de procurori în cadrul urmăririi penale a relevat că, la 11 aprilie 2010, ora 03:45, aflându-se în incinta barului „Miram” din sat. Grozeşti, r-l Nisporeni, în stare de ebrietate alcoolică, Adrian Nichifor s-a adresat cu cuvinte necenzurate în adresa fraţilor Iurie şi Lilian Pârlici, pe motiv că aceştia şi-au parcat automobilul lângă autoturismul său. Ulterior, Adrian Nichifor i-a solicitat prin telefon nepotului său, Trofim Nichifor, să-i aducă o armă cu glonţ, din care, în scurt timp, a efectuat o rafală de împuşcături în podul sălii de dans şi în peretele încăperii, numindu-i iarăşi cu cuvinte necenzurate pe cei prezenţi. Peste 20 de minute Adrian Nichifor a tras în direcţia lui Iurie Pârlici cinci împuşcături din arma cu glonţ încărcată cu cartuşe de luptă, iar ca rezultat victima a decedat pe loc.

Cauză penală a fost expediată pentru examinare în fond Judecătoriei r. Nisporeni. Prin Încheierea Judecătoriei sectorului Râşcani, mun.Chişinău, din 11 mai curent, termenul deţinerii în stare de arest preventiv a învinuitului Adrian Nichifor a fost prelungit până la 10 iunie 2010. În privinţa lui Trofim Nichifor a fost aplicată măsura de reprimare – obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 zile.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *