Opinii și Editoriale

Alegerea sau votarea lui Lupu?…

Pe timpul comunistilor (cei vechi) exista un banc despre alegerea lui Brejnev. Cum sa alegi un bostan cand ti se propune numai unul?… Comunistii nostri (mai noi, dar tot vechi), dupa mai multa balbaiala, au gasit solutia – o copie mai mica (a bostanului), dar de pe aceeasi tulpina.

Alegerile de peste Prut. Am vazut recent o „manea electorala” si tare m-a inspirat sa scriu. Nu inventez nimic. Basescu a recunoscut ca l-a sunat pe Rosca, rugandu-l sa-l voteze pe Voronin. Voronin a recunoscut ca Basescu e prieten si nu-l critica. Am privit la mai multe posturi TV cum s-a sarbatorit peste Prut 1 Decembrie. M-am intristat, amintindu-mi de atmosfera ingrozitoare pe care o incingea la noi (nu demult) prietenul lui Basescu. Ce „mare” e scoala sovietica si comunista, aceasta masina propagandistica, care educa ura si vrajba, dusmanie si rautate.

Nu pot sa „iasa” de la asa „masina de tocat” lideri buni, chiar daca au absolvit aceasta scoala cu nota „zece”. Halul moral insuportabil, promovat peste Prut de „colegul de scoala” al lui Voronin, nu aduce nimic bun pentru ?ara – nici inauntru, nici in afara. Nu avem lideri, nu avem traditie in formarea acestor „generatori” de idei bune, creatoare (sa nu spun constructive, ca „opozitia” lui Rosca). Patrimoniul genetic de calitate, vita buna a neamului nostru, a fost mereu stirbit, iar in perioada „comunismului infloritor” s-a incercat plantarea acestei vite in „siberii de gheata”.

In schimb, s-a cultivat, cu aceeasi harnicie, un soi nou – NIKEM, despre care am mai scris. Nu sunt pesimist si chiar nu as vedea rostul acum. Cu toate obstacolele si „gheata siberiana”, mergem in directia corecta, rasar muguri noi, o alta generatie de lideri orientati spre valorile europene. Sunt convins ca „manelele electorale” vor fi un mars de plecare din scena politica a celor cu „scoala veche”, iar liderii noi vor fi patrunsi mai mult de valorile nationale, autentice.

Apropo, la receptia consacrata zilei de 1 Decembrie ma uitam pe sus sa-l vad pe Lupu si ma uitam pe jos sa-l vad pe Rosca. Nu i-am vazut. Si m-a fulgerat atunci un gand „necurat” – si Voronin, la asemenea sarbatori cu spirit national, de regula era „invitat” in strainatate. Tkaciuk isi facea „treaba” si nu putea sa participe, sarmanul. Ce coincidenta ciudata cu Lupu! Nu cumva aceiasi consilieri isi fac si acum „treaba”?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *