Timpul.md

Actualitate 12 Ianuarie 2020 | 08:14

Avion ucrainean doborât. Reacția Angelei Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a salutat sâmbătă faptul că Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion de linie ucrainean, solicitând o anchetă detaliată cu privire la această catastrofă, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

„Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important'', a spus Merkel, aflată într-o vizită la Moscova.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi premierul britanic Boris Johnson, care a apreciat că recunoaşterea de către Teheran a doborârii accidentale a avionului de pasageri ucrainean constituie un „important pas înainte”.

„Acum este nevoie de o anchetă internaţională cuprinzătoare, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor decedaţi”, a adăugat Johnson.

Pe de altă parte, şefa executivului german a susţinut ideea deschiderii mai multor puncte de trecere a frontierei Siriei pentru a facilita accesul convoaielor umanitare în regiunea Idlib. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus