Actualitate

Care este cea mai bună perioadă a zilei pentru a face sport, potrivit cercetătorilor

Studiile efectuate de-a lungul timpului sustin aceasta teorie. Rezultatele unei cercetari recente arata ca in cazul adultilor care au facut sport dimineata functiile creierului sunt mult imbunatatite, acestia putand lua mai usor decizii.

Cercetatorii care au efectuat aceste studii au mai dezvaluit de asemenea ca in randul persoanelor decise sa adopte un nou obicei sanatos, precum este sportul, vor fi mai multe cele care vor prefera sa il practice dimineata. Un alt rezultat al studiilor facute in legatura cu acest subiect, mai arata un beneficiu extrem de important: sportul de dimineata reduce pofta de mancare de pe parcusul zilei si ajuta la scaderea in greutate.

Acest obicei sanatos de a face sport dimineata iti poate aduce schimbari importante in stilul de viata si te poate ajuta sa atingi niste obiective. Este mai eficient sa adopti acest nou obicei daca esti o persoana matinala si daca programul iti permite ca primul lucru pe care sa il faci de dimineata este sa ajungi la sala pentru antrenament. Totusi, daca te numeri printre cei carora programul nu le permite sa ajunga la sala decat seara, nu te stresa si nu renunta. Mergi la sala sau fa sport atunci cand poti, nu este cazul sa pui o presiune in plus asupra ta legata de acest detaliu. Cel mai important lucru atunci cand vine vorba de sport si miscare este perseverenta. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *