Istorie

Cazuri de canibalism în istorie. Femeia care a făcut fursecuri din sângele victimelor

Pentru a-şi atinge scopul, înainte de a-şi ucide victimele, multe dintre aceste minţi bolnave s-au folosit de diverse metode de tortură. Iată cinci dintre canibalii care au îngrozit lumea.

Armin Meiwes
De profesie inginer programator, germanul Armin Meiwes, 56 de ani, a devenit cunoscut drept "Maestrul măcelar", unul dintre cei mai faimoşi canibali din istorie. În 2001, el a postat un anunţ online, în care scria că este în căutarea unui "bărbat tânăr, solid, care vrea să fie mâncat". Câteva zile mai târziu, un bărbat s-a arătat interesat de propunerea neamţului. Cei doi s-au întâlnit, iar victima a băut 20 de somnifere şi o jumătate de sticlă de alcool. Meiweis i-a tăiat penisul şi l-a prăjit pentru a-l mânca împreună. În dimineaţa următoare şi-a înjunghiat victima, apoi i-a ciopârţit cadavrul, punând bucăţile în congelator.

Ancheta a stabilit că în săptămânile ce au urmat, bărbatul a consumat nu mai puţin de 20 de kg de carne umană. În 2006, Armin Meiwes a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Issei Sagawa
Îndrăgostit până peste cap de o colegă de facultate în vârstă de 25 de ani, în iunie 1981, Issei Sagawa (acum în vârstă de 69 de ani) a invitat-o pe aceasta să-l viziteze la locuinţa lui din Franţa. A împuşcat-o, însă, în cap, după care a întreţinut raporturi sexuale cu cadavrul. Timp de trei zile, a mâncat din trupul femeii, motivând ulterior că tot ce şi-a dorit a fost să ştie ce gust are carnea umană, în special cea a unei tinere pe care o iubea.

A fost prins într-un parc cu două valize pline cu părţi din trupul femeii, găsit cu afecţiuni psihice şi internat într-un sanatoriu. A petrecut patru ani într-o unitate de maximă securitate din Franţa, după care a fost deportat în Japonia, ţara de origine, unde a devenit, în 1986, un om liber.

Tamara Samsonova
Cunoscută drept "bunicuţa canibală", Tamara Samsonova este o femeie în vârstă de 71 de ani din Sankt Petersburg, care a ucis şi a devorat, în decursul a două decenii, cel puţin 11 persoane, printre care şi prietena sa, pe care a sedat-o mai întâi, punându-i somnifere în salată, şi a tranşat-o, cât încă era în viaţă, cu ajutorul unui fierăstrău. Femeia a ţinut un jurnal în care a descris în detaliu modul în care a acţionat şi faptul că a gătit o parte dintre bucăţie umane.

Karl Denke
Ucigaş în serie şi criminal, prusacul Karl Denke (1860-1924) este vinovat de ucidere a peste 30 de oameni din Germania, prima lui victimă fiind în 1909, o tânără de 25 de ani. Când a fost arestat, în 1924, poliţiştii au găsit o agendă ce conţinea informaţii despre fiecare persoană măcelărită cu toporul şi mâncată lungul anilor. S-a sinucis în celulă, la o zi după ce a fost prins.

Leonarda Cianciulli
Din 1939 până în 1940, italianca Leonarda Cianciulli a ucis cu toporul trei femei şi le-a folosit trupurile şi sângele în săpunuri şi în fursecuri. Pe acestea din urmă, le-a servit, mai apoi, vecinilor şi prietenilor care o vizitau. Fire extrem de superstiţioasă şi obsedată de gândul că odraslele sale sunt în pericol, Cianciulli avea convingerea că doar sacrificiul uman îi va proteja copiii. Pentru crimele sale, femeia a primit 30 de ani de închisoare şi alţi trei, într-un centru de corecţie pentru ucigaşi. A murit în 1970, la 79 de ani, în timp ce îşi ispăşea pedeapsa.

 historia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *