Ultima oră

CEC i-a secretizat pe cei care au finantat campania comunistilor

In urma demersurilor facute de TIMPUL, Comisia Electorala Centrala (CEC) a desecretizat o parte din sursele de finantare a PCRM in cele doua campanii electorale – din 5 aprilie si 29 iulie a.c.

Desecretizarea, insa, a fost facuta formal si doar pe jumatate.
Ieri, un curier de la CEC ne-a adus la redactie o foaie cu trei linkuri (adrese de pe site) pe care putem vedea informatia solicitata. Numai ca pe adresele indicate am gasit doar informatii trunchiate, cele care au convenit CEC. De exemplu, in campania pentru 5 aprilie, sunt accesibile partial doar rapoartele din 3 si 17 martie, nu si pentru perioada care a urmat pana la 3 aprilie, inclusiv . La fel arata si informatia campaniei pentru alegerile din 29 iulie.

In plus, noi nu putem sti daca foile scanate si puse pe site sunt cele pe care le cautam intrucat nu au data sau vreun alt semn. Iata de ce adresam repetat demersul nostru catre CEC – sa fie desecretizati toti finantatorii campaniei PCRM, in caz contrar, vom ataca in judecata respectiva institutie pentru ingradirea accesului la informatii de interes public. De asemenea, adresam CEC o interpelare: cum se face ca primaria Baimaclia si Teatrul de Opera si Balet au finantat campania PCRM daca legea interzice ca institutiile finantate de stat sa contribuie cu sume banesti in campania electorala?

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *