Timpul.md

Actualitate 27 Ianuarie 2020 | 06:19

Celebrul jucător de baschet Kobe Bryant și fiica sa au murit într-un accident de elicopter - FOTO

Vedeta NBA, Kobe Bryant, 41 de ani, a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbușit în orașul Calabasas din California, potrivit New York Post. Potrivit unor surse citate de CNN, la bordul aparatului de zbor, alături de Bryant, s-ar fi aflat și una dintre fiice. UPDATE 23:20 - Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită și GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbușirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă. Potrivit mirror.co.uk, aceștia mergeau la Academia Mamba, acolo unde voiau să joace baschet. Academia se află în apropierea orașului Thousand Oaks, Los Angeles. Presa internațională notează că soția acestuia, Vanessa, nu se afla la bordul aeronavei. Acesta și celelalte trei fiice ale lor, Natalia, Bianca și nou-născura Capri (iunie 2019) nu au fost implicate în accident.

UPDATE 23:10 Mai multe personalități din lumea sportului și-au exprimat pe rețelele sociale regretele în privința morții neașteptate a lui Kobe Bryant. Printre aceștia s-a aflat și fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureșan, care a transmis condoleanțele sale familiei Bryant, dar și Nadia Comăneci și Gică Hagi.

UPDATE 22.55. Președintele Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter prin care a calificat drept "o veste teribilă".Și premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj de condoleanțe după tragedie. Este "o zi tristă" pentru toți iubitorii sportului din întreaga lume, Kobe Bryant nu va fi uitat, a scrs Netanyahu.

Benjamin Netanyahu

Se pare că jucătorul de baschet călătorea alături de alți patru oameni, atunci când elicopterul său privat s-a prăbușit. Toți pasagerii elicopterului și-au pierdut viața.

Elicopterul zbura deasupra orașului Calabasas când un incendiu a izbucnit la bordul aparatului, iar elicopterul a început să se învârtă în aer.

Baschetbalistul era căsătorit cu Vanessa Bryant, cu care avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri.

Cauza accidentului nu este încă aflată. Ancheta este în desfășurare. Cei din orașul Calabasas au confirmat vestea: „Cu mare tristețe, nimeni nu a supraviețuit”.

Kobe Bryant și-a petrecut o parte din copilărie în Italia. A intrat în baschetul profesionist imediat după liceu, devenind în scurt timp un marcator important. A câștigat cinci titluri NBA și a fost declarat cel mai bun jucător (MVP) în 2008 când evolua la Los Angeles Lakers.

Ultimele sezoane jucate în NBA au fost marcate de accidentări și a fost întrecut de Michael Jordan în clasamentul marcatorilor din toate timpurile, Bryant căzând astfel pe locul patru al topului. S-a retras în 2016, după 20 de sezoane cu Lakers.

Kobe Bryant s-a născut la data de 23 august 1978 în Philadelphia, Pennsylvania. Prenumele „Kobe” vine de la denumirea cunoscutei fripturi japoneze, un preparat care a impresionat-o pe mama sa.

digi24.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus