Actualitate

Dacia electrică poate da peste cap planurile Volkswagen. Când se lansează?

De ce Dacia poate să bată Volkswagen la acest capitol
Volkswagen a anunțat că modelul ID.3 intră în producție. E o mașină compactă, electrică, dar care costă mult, aproape de 30.000 de euro. Dar au fost deja înregistrate 35.000 de precomenzi, pentru că brandul Volkswagen e suficient de puternic cât să motiveze clienții.

Volkswagen ID3 este un hatchback 100% electric disponibil în versiuni de 150 CP sau 204 CP, în timp ce bateria va fi disponibilă în variante de 77 kWh, 58 kWh și 45 kW.

Spre comparație, Renault K-ZE pe care va fi bazată și Dacia electrică, are o autonomie de 271 de kilometri și o viteză maximă de 105 km/h. Ținta e să atragă navetiști și oameni care circulă mult prin oraș, adică acolo unde e cea mai mare problemă cu poluarea mașinilor. Motorul e de 45 CP, dar în oraș e suficient. Partea mai bună e că bateria poate fi încărcată până la 80% în 30 de minute.

Prețul, în China, e între 7.900 și 9.200 de euro. Prețurilor le-au fost aplicate și niște reduceri oferite de stat. Astfel, în Europa, ar trebui să ajungă la circa 10.000 de euro. Dar acesta e marele avantaj: Dacia electrică poate câștiga cotă de piață în fața altor companii prin preț, așa cum a făcut-o până acum cu modele clasice.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *