Timpul.md

Actualitate 25 Iulie 2019 | 01:32

De ce animalele docile, ca vacile, sunt mai periculoase decât urșii? Specialiștii au făcut topul

Regnul animal este plin de creaturi periculoase şi otrăvitoare, însă în mod surprinzător nu acestea produc cele mai multe victime în rândul oamenilor. Iată lista cu cele mai docile animale care ucid cei mai mulți oameni.

Vacile omoară mai mulți oameni decât șerpii și urșii
Pare de necrezut, dar vacile se află în topul celor mai periculoase animale, din punctul de vedere al lui Dave Barash, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington. Cele mai multe victime umane sunt în America de Nord și de Sud, unde sunt și cele mai mari ferme de bovine din lume.

Hipopotamii, mai letali decât par
Numai în Africa, aproape 3.000 de oameni sunt ucişi anual de către hipopotami. În spatele impresiei de animal blând pe care o lasă, se ascunde, de fapt, un mamifer extrem de agresiv, pregătit oricând să atace.Combinaţia dintre dimensiunile sale mari, dinţii ascuţiti şi mobilitatea ridicată atât pe uscat, cât şi în mediul acvatic l-a transformat într-o creatură înspăimântătoare. Acest ucigaş de categorie grea şi-a câştigat titlul de cel mai periculos animal terestru din Africa.

Șerpii veninoși, dușmanii fără voie ai oamenilor
Şerpii veninoşi fac circa 90.000 de victime umane în fiecare an, cele mai multe, în India. Cel mai veninos şarpe terestru din lume este Oxyuranus microlepidotus, cunoscut şi ca şarpele vajnic, renumit pentru atacul său rapid şi exact. Otrava acestei reptile ce trăieşte în Australia este atât de puternică încât provoacă decesul unui adult în cel mult o jumătate de oră.

Din fericire, însă, este un şarpe sperios, care se retrage în găuri, în caz de pericol, şi atacă agresorul doar dacă nu se poate retrage şi se simte în pericol. În schimb, vipera nord-africană cu solzi fierăstrău atacă pentru a ucide fără nicio ezitare şi face mai multe victime decât orice alt şarpe.

Câinele care este purtătorul unui virus fatal -rabia
Cel mai bun prieten al omului este, în acelaşi timp, şi unul dintre animalele care îi pot pune viaţa în pericol. Din cei aproximativ 35.000 de oameni ucişi în fiecare de rabie, 99% au dobândit această boală după ce au fost muşcaţi de câini, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

https://www.realitatea.net/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus