Timpul.md

Social 24 Mai 2016 | 15:50

Diplome de BAC false la Universitatea din Comrat

Patru tineri, de 19 și 20 de ani, studenți ai Universități din Comrat, sunt cercetați penal pentru falsificarea și folosirea diplomelor de bac. Aceștia au folosit diplome de bacalaureat false și au intrat la facultate.

Ca urmare a informațiilor operative și în urma investigațiilor efectuate, ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a INI, au stabilit că tinerii, elevi ai promoției 2015 la un liceu din Comrat, au picat examenele de bac. Ulterior, aceștia contra sumei de 850 euro fiecare, au obținut și au folosit pentru a intra la Universitatea din Comrat, diplome false ale unui liceu din mun. Chișinău.

Astfel, cei patru, doi băieți și două fete, au ajuns studenți la Universitatea din Comrat.
În urma acțiunilor polițiștilor efectuate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru deţinerea și folosirea documentelor oficiale false, falsurile au fost dovedite, întrucît polițiștii au contactat liceul care ar fi eliberat diplomele și au aflat că asemenea persoane nu au trecut niciodată prin clasele acestui liceu.

Deși exista o baza de date electronice gestionată de Ministerul Tineretului și Sportului în care se dețin informații în privința elevilor ce au susținut examenele de bacalaureat, este incertă situația în care cei patru au fost înmatriculați la Universitatea din Comrat.
În cadrul urmăririi penale efectuate, tinerii şi-au recunoscut vina în cele comise, urmărirea penală în privinţa învinuiţilor fiind finisată.
Astfel, cei patru studenţi, prin ordinul rectorului au fost exmatriculaţi din Universitate. 

deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus