Timpul.md

Actualitate 24 Februarie 2020 | 14:27

FOTO // Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul

Un cerb nobil inclus în Cartea Roșie a Republicii Moldova ar fi fost vânat aseară de braconieri în localitatea Lozova din raionul Strășeni. Potrivit unor informații, care urmează a fi verificate, responsabili din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni ar încerca să mușamalizeze cazul. Jurnalista Aura Revenco a distribuit pe pagina sa de Facebook un poze cu cerbul omorât, încărcat într-o căruță. Potrivit ei, animalul ar fi avut doar 4 ani și ar fi putut trăi încă cel puțin 15.

„Nu cred că cerbul ăsta nobil a făcut rău cuiva și nici nu cred că avem atât de mulți încât să ne permitem să-i împușcăm... Ba din contra, este inclus în Cartea Roșie și a fost readus în țara noastră acum câțiva ani (după aproape 50 de ani - dispăruseră atunci din cauza vânătorilor). În ultimii 6-7 ani s-au născut doar 3 pui de-ăștia. Cum, naiba, îi ține Pământul și îi luminează Soarele în creștet pe asemenea jigodii de braconieri? Ați vrut să păpați un grătar de lux, așa ca băieții șmecheri, să vă mângâiați după aia burțile păroase și să vă lăudați cunoscuților (evident, să le provocați un kil de salivă și nițică invidie), aaaa?”, s-a întrebat ea într-un apel de disperare.Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi s-a interesat prin intermediul unor comentarii când și unde a avut loc acest caz. Aura Revenco i-a răspuns că acesta a avut loc în seara zilei de ieri, în Codrii Moldovei, în localitatea Lozova, raionul Strășeni. „Din informații (urmează a fi verificate), responsabilii de la IP Strășeni incearcă să mușamalizeze cazul”, a mai scris Vasiloi ditribuind postarea..Rosian Vasiloi a etichetat Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Republicii Moldova, ministrul de Interne Pavel Voicu și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. 

realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus