Timpul.md

Actualitate 22 Noiembrie 2016 | 17:37

Lituania va acorda asistență Serviciului Vamal pentru modernizarea instituției

Autoritățile din Lituania vor acorda asistență Serviciului Vamal din R. Moldova în consolidarea capacităților instituționale în domeniul administrării vamale, precum și a modalităților de asigurare a calității proiectelor demarate.

Declarațiile au fost făcute astăzi la Chișinău de către reprezentanții Ministerului de Externe al Lituaniei în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, „experții vamali lituanieni au confirmat recent necesitatea reorganizării instituției în vederea alinierii acesteia la practicile internaționale. În documentul elaborat de către aceștia se regăsesc măsurile întreprinse de autoritatea vamală privind optimizarea structurală, reducerea funcțiilor de conducere în favoarea celor de execuție, excluderea dublării competențelor, dezvoltarea sistemelor informaționale etc.”.

Totodată, reprezentanții Lituaniei au apreciat operativitatea implementării tuturor măsurilor de reformă demarate de către Serviciul Vamal, menționînd că „vor acorda asistență în mai multe domenii prioritare precum analiza riscurilor, implementarea conceptului „Ghișeul Unic” și dezvoltarea managementului strategic și informațional”, se mai precizează într-un comunicat al instituției.

Recomandările experților străini au fost elaborate în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei. Serviciul Vamal beneficiază de asistența Lituaniei în domeniul administrării vamale din anul 2005. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus