Actualitate

Mai multe şcoli din ţară au primit calculatoare donate de Republica Coreea

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, calculatoarele vor fi repartizate în 12 instituţii de învățămînt general din raioanele Cahul, Hîncești, Ungheni, Sîngerei, Fălești, Drochia, Soroca, Florești și Strășeni.

Acţiunea a fost posibilă după ce Ministerul Educației și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea au semnat, pe 21 septembrie 2015, un Memorandum de înțelegere, privind cooperarea în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor /TIC/. „Printre acțiunile Memorandumului se numără donarea a 450 de calculatoare și organizarea în Coreea a cursurilor TIC pentru pedagogi din R. Moldova. Celelalte două loturi, a cîte 150 de calculatoare, vor ajunge în țara noastră în următorii doi ani", a menţionat aceeaşi sursă.

Conform unui studiu al Ministerului Educației, deficitul total de calculatoare în instituțiile de învățămînt este de 13 mii de unități. Numărul computerelor lipsă diferă de la o școală la alta, în funcție de regiune și de capacitatea acestora. Totodată, majoritatea instituțiilor de învățămînt au tehnică de calcul învechită sau într-un număr insuficient.

Pentru a îndeplini normele minime de dotare cu tehnică a instituțiilor de învățămînt, prevăzute în standardele elaborate de Ministerul Educației, școlile trebuie să dispună de cîte un calculator pentru fiecare 20 de elevi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *