Timpul.md

Actualitate 9 Decembrie 2019 | 18:02

Maioneză de post. Aşa se prepară maioneză de post! Este mult mai sănătoasă decât cea cu ou. Rețetă

 Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline. Evitaţi ouăle de rată, fiindcă pot vehicula Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial. Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.

Maioneză de post. Maioneză de post din cartofi se prepară cu următoarele ingrediente:
- 2 cartofi

- suc de lămâie proaspăt stors


- o lingură de muştar

- ulei

- sare şi piper după gust



Maioneză de post . Mod de preparare

Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu. Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite. Adăugăm sare şi piper după preferinţe. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus