Actualitate

Moldova va primi 150 de teste pentru diagnosticarea pacienţilor cu coronavirus

Noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte iar Republica Moldova este pregătită pentru a face faţă unor eventuale îmbolnăviri cu coronavirus, potrivit ministrului sănătăţii.

„La momentul actual nu avem înregistrat nici un caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova şi nici în ţările vecine. Asta nu înseamnă că nu trebuie să realizăm măsurile de precauţie. Am determinat sarcini concrete în instituţiile de sănătate. Am dotat cu medicamente şi dispozitive medicale ca să fim pregătiţi pentru orice. Simptomele sunt aceleaşi ca şi în cazul gripei, însă trebuie să fie respectate nişte reguli elimentare. În primul rând, cei care au ieşit din ţară trebuie obligatoriu la întoarcere să efectueze un control la medicul de familie. Este necesar să evităm locurile aglomerate şi nu în ultimul rând să ne spălăm cât mai des pe mâini,” a menţionat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrului, în Republica Moldova în curând vor ajunge mai multe teste care diagnostichează periculosul virus. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să ne ofere 150 de teste rapide cu o precizie foarte înaltă pentru a diagnostica pacienţii cu coronavirus,” a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

unica.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *