Externe

O comisie a Parlamentului belgian a aprobat interzicerea purtarii valului islamic in public

Camera Reprezentantilor de la Bruxelles urmeaza sa dezbata si sa-si dea votul in aceasta chestiune la sfarsitul lunii aprilie.

Comitetul pentru Afaceri Interne, reprezentand toate partidele politice, a votat miercuri in unanimitate in favoarea interzicerii purtatii valului islamic in public.

"Nu putem permite ca cineva sa aiba dreptul de a se uita la altii fara sa fie vazut", a declarat Daniel Bacquelaine, initiatorul legii. "Este necesar ca legea sa interzica purtatul obiectelor vestimentare care mascheaza sau ascund total o persoana", a declarat politicianul.

Proiectul de lege vizeaza burqa si niqab-ul (care acopera fata), insa nu include si baticul traditional purtat pe cap de femeile musulmane.

Publicatia precizeaza ca burqa si niqab-ul sunt rar folosite in Belgia, insa Bacquelaine a afirmat ca "trebuie sa actionam astazi pentru a evita dezvoltarea ulterioara a fenomenului". 

"Purtatul valului burqa in public nu este compatibil cu o societate deschisa, liberala, toleranta", a declarat politicianul belgian.

Sustinatorii legii afirma ca obiectele vestimentare de acest fel ridica probleme de securitate si ameninta valorile democratice. Unii experti sunt insa de parere ca documentul ar putea fi respins in urma unei actiuni in justitie.

Legea ar putea fi contestata inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Sursa: Hotnews.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *