Sport

Olimpia Balti se mentine in pozitia de lider al clasamentului

Sambata s-au disputat meciurile ordinare contand pentru editia in desfasurare a Campionatului de fotbal al R. Moldova, Divizia Nationala. Deoarece, in startul noului sezon competitional, patru echipe s-au aventurat simultan in turneele europene intercluburi, programul esalonului superior este substantial fragmentat, astfel ca in etapa de saptamana trecuta s-au disputat doar patru partide.

Profitand de faptul ca liderele fotbalului autohton inca nu se incadreaza plenar in Campionatul R. Moldova, Olimpia Balti a sustinut cateva meciuri reusite si s-a instalat in fotoliul de lider al clasamentului Diviziei Nationale. Insa, dupa ce au repurtat doua victorii consecutive, jucatorii din nordul republicii s-au confruntat la Ghidighici cu o alta formatie autopropulsata printre liderele topului provizoriu – CSCA-Rapid. Lupta a fost apriga, dar veleitatile demonstrate de fotbalistii celor doua formatii nu si-au gasit exprimare in scorul final. Meciul s-a incheiat cu un scor „alb”, 0-0.

Este de remarcat faptul ca, in minutul 48, pentru Olimpia a debutat un veteran al fotbalului autohton, Oleg Sischin (34 de ani), unul dintre cei mai galonati jucatori moldoveni. Fotbalistul semnase de cateva zile un contract cu echipa balteana, dar in disputa de la Ghidighici nu a reusit sa-si conduca echipa spre victorie. Primul succes in actuala editie de campionat l-a obtinut formatia chisinauiana Academia UTM. Evoluand in deplasare cu otacenii de la Nistru, discipolii lui Igor Dobrovolski au reusit sa se impuna cu 2-1. Golurile chisinauienilor au fost inscrise de Gorceac si Nikolaev, iar gazdele au replicat prin Belle (din penalti). In alte doua meciuri, Dinamo a invins pe FC Tiraspol, 2-1, iar Sheriff pe Sfantul Gheorghe, 2-1.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *