Timpul.md

Ultima oră 30 Iunie 2020 | 14:24

Opoziția are acum majoritate în parlament

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a părăsit formațiunea și s-a alăturat grupului „Pro Moldova”, oferind oficial partidelor de opoziție majoritatea în actualul legislativ și, respectiv, posibilitatea de a demite guvernul Chicu și a forma alt Cabinet de Miniștri.

Ștefan Gațcan a semnat o declarație prin care face anunțul respectiv. În aceste condiții, fosta majoritate parlamentară PSRM-PDM rămâne cu 49 de voturi în Parlament.

În același timp, partidele de opoziție obțin majoritatea necesară și, respectiv, posibilitatea de a forma guvernul anticriză despre care vorbesc în ultimul timp.Amintim că Platforma DA a elaborat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Grupul „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR” și-au anunțat disponibilitatea de a participa la demiterea guvernului Chicu, pe care îl consideră incompetent și vinovat de aprofundarea crizei. PAS a anunțat în repetate rânduri că va participa la schimbarea guvernării, când vor fi voturile necesare pentru învestirea unui nou Cabinet de Miniștri. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus