Actualitate

Parlamentul va continua dialogul cu Găgăuzia

„Anul 2016 a fost un an de stabilire a comunicării și oportunităților, atît pentru Parlament, cît și pentru Adunarea Populară. Raportul Grupului de lucru pe anul 2016 indică rezultatele înregistrate, care pot fi dezvoltate în 2017. În prezent sînt 4 proiecte de acte legislative propuse de Grup, care se ală în procedură legislativă”, a menționat Andrian Candu.

Experții au declarat că Parlamentul va continua să beneficieze de sprijinul CMI în dialogul cu Găgăuzia, urmînd a fi aprobat un calendar de acțiuni comune pentru anul 2017.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de opinii și despre situația din regiunea transnistreană. Andrian Candu a declarat că planifică să discute cu Președintele Igor Dodon pe dosarul transnistrean pentru a stabili cum va coopera Parlamentul cu Președinția în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

CMI este o organizație non-profit, fondată în anul 2000, de deținătorul Premiului Nobel pentru Pace și ex-președinte al Finlandei, Martti Ahtisaari. Organizația are ca obiective preîntîmpinarea și soluționarea conflictelor, contribuind la realizarea unei păci durabile în cadrul programelor regionale în țările din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa. În Republica Moldova, CMI este implicată în suportul Parlamentului în cadrul proiectului “Supporting the Efficient Exercise of Gagauzia’s Autonomous Powers within Moldova’s Constitutional Framework”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Suediei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *