Timpul.md

Politică 13 August 2020 | 08:11

PAS cheamă cetățenii la un protest împotriva guvernării, duminică, 16 august, ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet

 

„În aceste săptămâni am semnalat mai multe probleme grave cu care se confruntă cetățenii. Am vorbit despre criza din agricultură, provocată de secetă, de criza Covid, despre pierderile enorme pe care le suportă oamenii de afaceri. Am solicitat de la autorități acțiuni responsabile. Am văzut însă o atitudine plină de nepăsare.

Am vorbit despre pierderile mari din economie, provocate de criza sanitară și de lipsa responsabilității guvernanților. Foarte mulți agenți economici au fost lăsați în voia sorții.

Am vorbit despre faptul că Igor Dodon vrea să-și subordoneze justiția, despre oamenii corupți pe care îi numește în funcții înalte în sistemul judecătoresc.

Am vorbit despre problemele diasporei. Suntem în luna august, concetățenii vor să revină acasă. Revenirea lor este îngreunată de faptul că autoritățile administrează foarte prost criza sanitară. Mai mult, îi impun și pe cei care vin din țări cu număr scăzut de infectări, să stea în carantină.

Îi chemăm să ni se alăture protestului pe toți cei care vor să ceară responsabilitate și respect din partea guvernării. Ne asumăm angajamentul să respectăm regulile de distanțare fizică, să purtăm măști”, a anunțat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus