Actualitate

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră este practicabilă pentru toate tipurile de transport. „În prezent, nu există dificultăţi pe drumurile din ţară. Ninsori mai puternice se atestă în sud-estul țării. Pe parcursul nopții trecute, au intervenit 22 de autospeciale și 58 de muncitori. Drumarii au utilizat 169 de tone de material antiderapant”, a spus Sergiu Căpăţină.

Totodată, Primăria capitalei a anunțat că angajații Regiei „Exdrupo” au intervenit cu 10 autospeciale pentru a împrăştia material antiderapant. „Se acţionează prioritar pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public, în sensurile giratorii şi pe drumurile în pantă. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine deja cu 10 utilaje la curăţarea trotuarelor. În funcție de condiţiile meteo, numărul utilajelor care vor ieşi în teren va fi majorat. Se va lucra în regim non-stop, pentru a asigura curăţarea străzilor”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că, actualmente, nu sunt semnalate drumuri naționale cu circulația rutieră întreruptă din cauza vremii. „Ofițerii de patrulare se află pe toate traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și a nu admite unele incidente neplăcute. Totodată, recomandăm șoferilor să mențină o distanță mai mare între mașini, să nu conducă cu viteză excesivă și să nu pornească la drum dacă nu au automobilul echipat cu pneuri de iarnă”, a menționat Golovco.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Ghenadie Roșca, a specificat că „până pe 23 ianuarie, pe întreg teritoriul țării, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță, ploaie și ninsoare”.

Potrivit SHS, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de până la minus 4 grade Celsius, noaptea, și maxime de până la plus 3 grade Celsius, ziua. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *