Actualitate

Perdele ce purifică aerul din locuinţe. Când va fi dsponibilă invenţia

Astfel IKEA a decis să lanseze anul viitor perdele cu abilităţi de purificare a aerului. Perdelele numite GUNRID de la IKEA au o tehnologie foarte specială prin care pot face acest lucru.

Poluarea aerului este o problemă majoră la nivel global, în special în oraşele foarte mari ale lumii. Conform Organizaţiei Mondiale de Sănătate (WHO), 91% din populaţia globală este expusă la un nivel al aerului poluat mult mai ridicat decât cel recomandat. Tocmai din acest motiv, inovaţiile precum GUNRID reprezintă un ajutor important.

„În afara faptului că persoanele vor respira aer mai curat în propriile locuinţe, noi sperăm că GUNRID va spori atenţia populaţiei pentru poluarea aerului interior şi îi va inspira să contribuie la o lume cu un aer mai curat”, declară Lena Pripp-Kovac, directorul pentru sustenabilitate al grupului IKEA.

„GUNRID este primul produs care foloseşte această tehnologie, dar dezvoltarea acestuia ne va oferi oportunităţi de inovaţii viitoare şi pentru alte textile”, a adăugat Pripp-Kovac.

https://www.descopera.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *