Actualitate

Perioada din zi recomandată exerciţiilor fizice

Exerciţiile fizice cresc circulaţia sângelui în corp, inclusiv către creier pentru a creşte totodată energia şi starea de alertă. De asemenea, în timpul antrenamentelor corpul elimină anumiţi hormoni inclusiv adrenalina şi noradrenalina. Aceşti hormoni duc la creşterea ritmului cardiac, energiei şi metabolismului, toate acestea fiind ideale pentru un antrenament reuşit, dar nu tocmai favorabile când vine vorba de somn.

După realizarea exerciţiilor fizice, corpul revine natural la temperatura normală, iar hormonii pot fi din nou controlaţi, doar că această durată poate fi diferită de la o persoană la altă.

Care este ora potrivită pentru a te antrena?
Din păcate, nu avem un răspuns corect pentru asta. Şi pentru că nu există o perioadă bună din zi în care este recomandat să te antrenezi este foarte important să fii consecvent. Nu vei vedea rezultate mai bune dacă faci exerciţii dimineaţa, după amiază sau seara, ci atunci când eşti consecvent în acţiunile tale. De asemenea, cu cât antrenamentul este mai intens, cu atât îţi va fi mai greu să adormi.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *