Timpul.md

Timpul Local 3 Iunie 2020 | 15:50

Piața Centrală ar putea să se închidă. Chicu: „Majoritatea cetățenilor nu respectă regulile ANSP”

Premierul Ion Chicu a cerut în cadrul deschiderii ședinței Guvernului de astăzi, 3 iunie, elaborarea proiectului de lege privind închiderea Pieței Centrale, deoarece oamenii nu respectă regulile impuse de ANSP cu privire la situația epidemiologică din țară.

„Începând cu 1 iunie am început să relaxăm restricțiile în țară. Ca efect avem un număr mare de cazuri de infectare cu Covid-19. Marea majoritate a cetățenilor nu respectă regulile impuse de ANSP. Toți cumpără străchinele pentru Blajini. Rog colegii să elaboreze un proiect de închidere a Pieței Centrale. Dacă administrația pieței nu va întreprinde în acest sens măsuri, în trei zile vom închide Piața Centrală”, a declarat Ion Chicu.

La data de 13 martie Piața Centrală s-a închis pentru o perioadă nedeterminată din cauza situației pandemice din țară.

La data de 12 mai, mai mulți comercianți s-au adunat la Piața Centrală pentru a discuta cu primarul capitalei despre problemele cu care se confruntă, în contextul în care doar piețile din Chișinău și Bălți rămân a fi închise. În frunte cu Consilierul municipal din partea fracțiunii Platforma DA, Ruslan Verbițchi au solicitat printr-un demers să fie redeschisă piața din momentul ridicării stării de urgență, adică de pe 16 mai. Aceștia au declarat că dacă nu li se va permite să revină la lucru, vor continua să protesteze. În acest sens, se vor întruni pe 16 mai, de la primele orele ale dimineții, au spus oamenii.

Astfel, Piața Centrală a fost deschisă începând cu data de 1 iunie. 

unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus