Actualitate

Primul interviu ca procuror-şef european. L. C. Kovesi: Nu am avut niciun moment în care să spun că am pierdut

Nu am abandonat niciodată nimic. În această cursă, au fost foarte mulți oameni alături de mine – familia, prietenii, colegii, dar și oameni pe care nu i-am văzut în viața mea și care mi-au transmis încurajări și susținerea lor. Nu m-am simțit singură în această cursă. Faptul că au fost mulți români care m-au încurajat m-a susținut în ce am avut de făcut.”

Principalele declaraţii:
– Revocarea mea nu a fost o chestiune personală. A fost lupta împotriva unui simbol. S-a declanșat o demobilizare între colegii care lucrau în DNA.

– Poate că e momentul că toate persoanele cu responsabilități în justiție să se așeze la aceeași masă, să existe mai multă unitate, mai mult dialog.

– În DNA nu a existat o secție de investigare a magistraților.

– Sesizările din oficiu au fost foarte puține. Devenise un fenomen: oamenii implicați în proceduri făceau plângeri împotriva celor care îi anchetau sau îi judecau.

– Majoritatea motivarilor în cazul anchitarilor nu au fost bazate pe greșeli ale procurorilor DNA, ci pe dezincriminari, pe modul de interpretare a unor dispoziții legale.

– Dacă ar fi să o iau de la capăt aș semna din nou protocolul cu SRI, poate că l-aș trimite la CSM pentru o opinie.

– La CEDO nu am cerut bani, nici măcar cheltuieli de judecată, aștept un răspuns care să lămurească statutul procurorilor în România.

– Regret că tatăl meu nu mai e în viață și nu ne putem bucură împreună de faptul că sunt procuror șef european. I se datorează în mare parte ceea ce am obținut.

https://www.digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *