Timpul.md

Actualitate 24 Ianuarie 2017 | 11:30

Principele Radu va face o donație de carte în orașele Sânnicolau Mare și Pecica

Principele Radu va efectua, joi, o vizită în județele Timiș și Arad, prilej cu care va face o donație de carte, informează Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Principele Radu va fi prezent în Sânnicolau Mare, la ora 10,00, în sala de sport a localității (str. Miron Costin, nr. 8), unde vor fi donate cărți unor copii din localitate, în vârstă de 7-14 ani. La Pecica, la ora 12,00, principele Radu va lua parte la Casa de Cultură 'Doru Ioan Petescu' la o a doua donație de carte, făcută copiilor de aceeași vârstă din localitate, precizează sursa citată.

Donația este organizată de Curtea Veche Publishing, care a inițiat în anul 2012 un program național de răspândire a cărții pentru copii în comunitățile locale românești, Familia Regală a României încurajând proiectul și participând la lansările celor 23 de volume care există astăzi în colecția "Cărțile copilăriei". În județul Timiș, vizita principelui Radu pentru lansarea primei serii de nouă volume din colecția "Cărțile Copilăriei" de la Curtea Veche a avut loc la 30 mai 2013.

Inițiativa Curtea Veche Publishing și a Familiei Regale a României vine să continue o alta, "generoasă și vizionară", din anul 1895, când, sub domnia regelui Carol I și prin efortul folcloristului Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă temelia colecției de carte "Biblioteca pentru toți", mai informează comunicatul.

AGERPRES.RO

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus