Actualitate

Proletariatul cunostintelor

…Este interesant sa fie elucidat raspunsul la intrebarea: de ce anume proletariatul cunostintelor a iesit masiv la protestele din 6 si 7 aprilie? Primul raspuns ne parvine chiar de la Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, din cele cateva sute de tineri arestati de politie, aproximativ 70% sunt someri sau nu au nicio ocupatie.

In al doilea rand, merita sa vedem, macar schematic, ce segmente sociale cu un comportament distinct influenteaza situatia din R. Moldova. Se stie ca aproape o jumatate de milion de adevarati proletari, adica circa 1/4 din electorat, se afla la munci peste hotare, ei mentin R. Moldova pe linia de plutire, dar nu pot vota. Peste 600 de mii din alegatori sunt pensionari, carora in ajunul alegerilor li s-a facut un cadou, majorandu-li-se pensia mizera cu 20%. Anume aceasta parte mult patimita a societatii este supusa manipularilor media-holdingului, ea a fost convinsa ca „echipa profesionistilor” PCRM a salvat Moldova de criza financiara internationala si ca principalii inamici ai Moldovei, toti cu multiple dosare penale intentate de actualii guvernanti, sunt liderii partidelor liberale de opozitie.

In sfarsit, un alt segment distinct il reprezinta cei cu acces la Internet – vreo 200 de mii de studenti si liceeni si cam tot atatia oameni tineri, relativ tineri si de alte varste, bine instruiti si, oarecum, imuni la propaganda media-holdingului. Acestia formeaza, de fapt, nucleul proletariatului cunostintelor, care potrivit programului PCRM, sub conducerea acestuia, ar trebui sa construiasca in Moldova societatea postindustriala. Iata insa ca acestia s-au revoltat impotriva campaniei manipulatorii a guvernantilor, care de curand ameninta sa impuna control asupra internetului.

E logic s-o faca, fiindca in timp ce media-holdingul raspandeste informatii despre succesele partidului de guvernamant, proletarii cunostintelor navigheaza prin internet, cautand raspunsuri la un sir de intrebari. De exemplu, cum se intampla ca: membrii unui partid care se declara comunist sunt cei mai bogati, iar familiile lor au cele mai prospere afaceri; reprezentarea PCRM in consiliile raionale este in proportie de 26%(!) asigurata de oameni de afaceri; guvernarea PCRM a dat start unuia dintre cele mai dubioase procese de privatizari din istoria recenta a R. Moldova, declarand si infaptuirea „revolutiei liberale" in R. Moldova; liderul PCRM, Vladimir Voronin, acuza corpul de profesori, proletari ai cunostintelor, de lipsa de patriotism, stiind ca Lenin, caruia i se inchina, considera ca „proletarii nu au Patrie”, ca problema patriotismului este speculata de detinatorii de proprietati, care, prin exploatarea proletariatului, obtin venituri si isi mentin influenta? Evenimentele din 7 aprilie 2009 au confirmat ca, intr-adevar, piatra de caldaram este arma proletariatului, inclusiv a proletariatului cunostintelor. Cu toate acestea, guvernarea comunista din Moldova si-a demonstrat esenta revizionista, lasand politia sa aplice violenta impotriva proletariatului cunostintelor, probabil, pentru a-l descuraja sa-si manifeste pe viitor caracterul revolutionar.
(Din comentariul „Revolutia postmodernista”)

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *