Actualitate

Sedinta CMC, boicotata de comunisti

Consiliul municipal Chisinau este in criza politica. Pentru a treia oara consecutiv, sedinta nu poate fi convocata din lipsa de cvorum. De aceasta data, sedinta a fost boicotata de fractiunea comunista care si-a justificat decizia prin faptul ca primaria mun. Chisinau nu a prezentat la timp consilierilor municipali informatia necesara despre chestiunile incluse pe ordinea de zi.

E important de mentionat ca sedinta fusese convocata la cererea unui grup de consilieri comunisti si pepecedisti. Sedintele CMC nu pot avea loc daca la ele sunt prezenti mai putin de 26 de consilieri.

Primarul Dorin Chirtoaca a declarat, ieri, presei ca problema nu consta in lipsa informatiei privind ordinea de zi, ci in faptul ca „fractiunea comunista, pierzand majoritatea in CMC, incearca prin orice metode sa blocheze activitatea consiliului in ansamblu, facand declaratii nefondate. Daca si in continuare comunistii vor refuza sa participe la lucrarile consiliului, se va ajunge la dizolvarea CMC”. Iar cat priveste chestiunile de pe ordinea de zi, primarul sustine ca acestea au fost propuse de catre comunisti la sedinta trecuta si nu intelege de ce fel de „informatie” au nevoie acum comunistii.

Consilierul AMN Oleg Cernei considera ca situatia din Consiliul municipal a fost influentata negativ de criza din parlament. „Odata cu depunerea mandatelor celor cinci consilieri municipali care au ales sa fie deputati, noi, cei din AMN, PLDM, PL si PSD nu avem 26 de mandate pentru a convoca o sedinta deliberativa. De aceea comunistii, pepecedistii si umanistii isi vor face mendrele boicotand in continuare activitatea CMC”. Ghenadie Dumanschi, liderul fractiunii PLDM, s-a aratat foarte mirat de decizia comunistilor de a nu participa la sedinta deoarece, sustine el, la o intrunire a liderilor de fractiuni, care a avut loc saptamana trecuta, toata lumea a fost de acord sa participe la sedinta de marti, inclusiv PCRM-ul. „Comunistii se comporta astfel pentru ca asteapta rezultatele alegerii presedintelui R. Moldova. Era foarte important ca sedinta de astazi a CMC sa aiba loc si sa gasim solutii pentru problema SA „Apa-Canal Chisinau”. „Union Fenosa” a prezentat o nota ultimativa acestei intreprinderi si este posibil ca astazi statia de tratare a apei sa fie debransata de la sursa de curent electric, iar, drept urmare, o parte din chisinauieni sa ramana fara apa. Din pacate, scopul politic este mai presus decat interesele oamenilor”, a conchis Dumanschi.

In sedinta din 2 iunie trebuia sa fie discutata situatia la SA „Apa-Canal Chisinau”, Regia Transport Electric Chisinau, Parcul Urban de Autobuze, eliberarea autorizatiei de constructie pentru reconstructia Prlamentului si alte chestiuni financiare si funciare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *